Un meteorit ar fi căzut în Iași. Ce au auzit zeci de locuitori, chiar înainte de impact

de: Ștefan R. Apostol
24 05. 2020

În ultimii ani specialiștii NASA și nu numai, au reușit să descopere meteoriți care, fie au trecut foarte aproape de Pământ, fie sunt pe cale să se apropie de planeta albastră. Se pare că un fragment dintr-un meteorit ar fi căzut chiar în România.

Un meteorit ar fi căzut în Iași, panicând locuitorii orașului

O zi liniștită într-o comună din județul Iași. Lumea își vedea de treabă când, conform mărturiilor locuitorilor din comună, în jurul orei 13:15, au auzit un zgomot puternic. Conform declarațiilor unui profesor de Fizică de la Universitatea Al I Cuza din Iași, anunța descoperirea unor fragmente posibil provenite de la un meteorit.

Un meteorit ar fi căzut în Iași. Ce au auzit zeci de locuitori, chiar înainte de impact

“Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iași! Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întimplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele.”, a scris profesorul pe facebook.

Ce au auzit zeci de locuitori, chiar înainte de impact

Conform localnicilor din satul Ipatele, s-au auzit zgomote puternice ca și cum ar fi avut loc o explozie, iar cele relatate de aceștia se pupă și cu declarațiile profesorului de la Universitatea ieșseană, acesta relatând pe facebook același lucru.

”Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă „negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific“, a scris pe Facebook Silviu Gurlui, profesor de Fizică la Universitatea Al I Cuza din Iași.