Un medic rupe tăcerea despre Spitalul Colentina: ”E cea mai depopulată perioadă. Merge în gol”

Un medic rupe tăcerea despre Spitalul Colentina: ”E cea mai depopulată perioadă. Merge în gol”
Un medic rupe tăcerea despre Spitalul Colentina ”E cea mai depopulată perioadă. Merge în gol”

Un medic de la Spitalul Colentina rupe tăcerea despre ce se petrece în instituției în aceste vremuri tulburi. Specialistul vine cu detalii despre decesul unor pacienți din lipsa tratamentului.

Detalii din interior. Un medic din Spitalul Colentina vine cu mărturii șocante

Vremurile sunt tulburi peste tot în lume, cu atât mai mult în țările unde sistemul medical scârțâia deja de o bună perioadă înainte să fie lovit de pandemie. Acest lucru se resimte în vremea crizei sanitare unde chiar unul din cele mai renumite instituții medicale de la noi are grav de suferit și e aproape de faliment.

Între timp, “am avut nenumărate cazuri de pacienți care s-au prăpădit pentru că nu au avut tratament și supraveghere. Am pacienți care sunt la limită”, spune prof. univ. dr. Gheorghe Andrei Dan, șeful Secției clinice de cardiologie și al Clinicii Medicale Colentina. Specialistul a oferit mai multe detalii despre această situație în cadrul unui interviu.

Profesorul a susținut că există erori imense în gestiunea crizei pe care o trăim deja de un an. “Nu înțeleg de ce noi înșine, ca breaslă, ne-am complăcut în această modalitate de azvârlire a pacientului spre spitalele Covid, care au devenit stigmatizate, un soi de centre de detenție sau domiciliu obligatoriu. Și stigmatizat a fost și pacientul”.

Medicul a subliniat faptul că există minciuni, cinism și presiuni multe: “Eu am o vârstă și am trăit ce mai trăisem pe vremuri. Când am început să presăm pentru redeschiderea mixtă, am avut și un număr impresionant de controale, dimineața la 6, seara la 10…. “

Cum vede specialistul conceptul de spital COVID-19?

„Am învățat repede cât de neproductiv, de păgubos este conceptul de spital Covid și spital suport Covid, dar el a rămas, deși am explicat, am făcut memorii, am fost la Parlament, iar oamenii au început să se convingă în timp asupra acestui adevăr, odată cu amplificarea numărului de cazuri, atunci când aceste instituții “neo-formate” nu mai puteau face față. Spitalele Covid au fost o soluție simplă de a scăpa de prezența pe stradă a bolnavului Covid. În martie, neținând cont de reguli europene ale dreptului omului, pacienții asimptomatici au ajuns în spitale Covid unde au fost “deținuți” până la negativare. Colentina, probabil cel mai mare spital cu anumite explorări de vârf în București, a fost paralizat și din punctul de vedere al competenței medicale. A fost invadat de o populație parțial nespecifică.”
Prof. univ. dr. Gheorghe Andrei Dan, șeful Secției clinice de cardiologie și al Clinicii Medicale Colentina (Sursa: spotmedia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI