20 oct. 2020 | 11:13

Un medic de la Colentina rupe tăcerea. Cu ce medicament s-a tratat el de Covid

Știri generale
Un medic de la Colentina rupe tăcerea. Cu ce medicament s-a tratat el de Covid
Un medic de la Colentina rupe tăcerea. Cu ce medicament s-a tratat el de covid

Nu sunt date finalizate legate de acțiunea unui medicament în această boală, iar asta pentru că ne confruntăm cu un virus nou, pe care specialiștii încă îl studiază. Se caută un tratament eficient, dar, până atunci, medicii încearcă cu Remdesivir, plasmă sau vitamina C. Acum, un medic de la Spitalul Colentina din București a vorbit despre un alt remediu.

Medicamentul banal cu care s-a tratat un medic de la Colentina de Covid-19

Din medici au devenit pacienți. Boala pândea pe la colțuri, așa că până la internare mai era doar un pas. Numai până în iunie se infectaseră aproape 3.000 de cadre medicale și peste 50 dintre acestea erau de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București. Unul dintre cei care au contractat recent noul virus este profesorul Cristian Băicuș, medic la Spitalul Colentina din București.

El spune că a încercat să se trateze cu Hidroxiclorochina, cunoscută sub numele de Plaquenil, însă a avut o reacție de disconfort. Colegii medici care îl tratau au vrut să îi prescrie ”Lopinavir – Ritonavir”, cu denumirea comercială Kaletra, însă a refuzat fiindcă spune că nu există studii care să arate că acest medicament are efectele dorite asupra pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

Un medic de la Colentina rupe tăcerea. Cu ce medicament s-a tratat el de covid

Profesorul Cristian Băicuș

„Am avut Covid și când m-am dus acolo au vrut să-mi dea .. Eu luasem Plaquenil cu o zi înainte de internare, am avut un disconfort abdominal și am renunțat, pentru că nu credeam să aibă vreun efect, sincer. Și acolo au vrut să-mi dea Kaletra, pentru că prescria infecționistul tratamentul și mi-a scris Kaletra, și n-am vrut. Încă din aprilie am fost eu cu Covidul, de Paști, chiar, și n-am vrut, pentru că deja erau niște studii care arătau că nu pare să aibă efect”, a spus medicul Băicuș pentru Știrile Pro TV.

„Trebuie să ții cont de pacient”, subliniază medicul 

S-a tratat cu Paracetamol, medicament banal și ieftin, care poate fi găsit în orice farmacie. Dar subliniază că a avut o formă ușoară de infectare, neavând nevoie de anticoagulante. Profesorul Băicuș precizează și că nu oricine trebuie să ia acest tratament dacă se infectează cu COVID-19, ba chiar fiecare pacient trebuie tratat diferit, în funcție de afecțiunile de care suferă deja.

„Am luat Paracetamol. Încă nu știm dacă coagulantele salvează sau nu vieți. Avem niște motive logice să credem că salvează vieți, pentru că sunt multe tromboze, dar încă nu s-a demonstrat. Dacă aș fi avut o formă mai gravă aș fi acceptat anticoagulant. Dacă aș fi avut o afectare pulmonară cu furtună citokinică probabil că aș fi acceptat, deși primele studii nu arată, din nou, că ar salva vieți”, continuă medicul.

Acum, potrivit ordinului nr. 487 din 23 martie 2020, modificat ulterior prin Ordinul nr. 1.418 din 7 august 2020, în protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2, este inclusă terapia cu Lopinavir și terapia cu Hidroxiclorochină. Medicii din țara noastră susțin că atât Kaletra, cât și Plaquenil, au un ”număr crescut de efecte adverse”. Presupusele beneficii în urma tratamentului lipsesc, conform unor studii publicate recent.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro