Un incendiu devastator a mistuit o cabană închiriată de câțiva tineri. Unii dintre ei au sărit de la etaj pentru a se salva

Un incendiu devastator a mistuit o cabană închiriată de câțiva tineri. Unii dintre ei au sărit de la etaj pentru a se salva
Cabană distrusă de flăcări în Bughea de Sus

Un incendiu violent a distrus complet o cabană din comuna Bughea de Sus, județul Argeș. Aceasta era închiriată de șapte tineri care venise să își petreacă Sfântul Valentin. Din fericire, au reușit să se salveze toți.

Care a fost cauza incendiului

Cabana fusese închiriată de șapte tineri, băieți și fete, care urmau să petreacă acolo Ziua Îndrăgostiților. Aceștia au făcut focul, însă jarul a căzut din sobă. Cabana fiind construită din lemn, focul s-a extins extrem de rapid. Tinerii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns trei autospeciale și un echipaj SMURD, însă salvatorii au ajuns cu greu la cabană.

„Mai sunt construcții sus, cabane, și drumul este foarte greu accesibil, din cauza exploatărilor forestiere. Drumuri rupte, capete de pod, lemne pe drum, gropi. Și din cauza aceasta, organele competente pot interveni foarte greu”, a spus un localnic.

În momentul în care pompierii au ajuns la locul cu pricina, cabana din lemn era deja distrusă, iar flăcările erau extinse la un foișor alăturat. Pentru a se salva, unii dintre ei au fost nevoiți să sară de la etaj. De asemenea, afectată a fost mașina tinerilor și o altă rulotă, parcată în apropiere. Din nefericire, cabana nu era asigurată.

„Sosiți la locul intervenției s-a constatat că ardea o cabană, suprafața aproximativ 80 de mp, și o anexă de aproximativ 10 mp, incendiul s-a propagat și la pădure”, a declarat Plt. Ionuț Samoilă de la ISU Câmpulung.

O altă cabană distrusă de flăcări, de data aceasta în județul Cluj

Este vorba despre o cabană din localitatea Dealu Negru, județul Cluj. În momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, întreaga cabană era cuprinsă de flăcări. Intervenția pompierilor a durat aproximativ patru ore. Din nefericire, construcția a fost distrusă complet, deoarece cabana era construită în întregime din lemn.

Potrivit ISU, cel mai probabil, cauza incendiului a fost o defecțiune la instalația electrică. Toți cei care se aflau înăuntru au reușit să iasă singuri și la timp dintre flăcări, așa că nimeni nu a fost rănit.

Incendiu la groapa de gunoi din Sighișoara

Un puternic incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din Sighișoara, iar pompierii se luptă cu mai multe focare. Potrivit ISU Mureș, mai multe echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Sighișoara se află la fața locului.

„Arde groapa de gunoi violent pe o suprafață de cca. 70-80 mp cu degajare intensă de fum”, a trasmis ISU Mureș.

Potrivit aceleiași surse, incendiul se manifestă cu flacăra în câteva focare, flăcările izbucnind în noaptea de duminică spre luni.