Un ieșean și-a închiriat apartamentul unor videochatiste. Ce au putut să facă femeile pe pereții camerelor

de: Alex Cazacu
28 10. 2020

Judecătorii din Iași au obligat o firmă de videochat să achite despăgubiri. Acest lucru, după ce cele cinci angajate ale firmei de videochat au ”distrus” imobilul pe care l-au închiriat. Ce au făcut femeile pe pereții apartamentului.

Ce au putut să facă femeile pe pereții camerelor din apartament

Întregul scandal a pornit de la faptul că respectivele angajate au făcut un studio în apartamentul închiriat, fără a-l anunța pe proprietar. După ce și-a găsit pereți decorați cu picturi deocheate și folie neagră pe geamuri, reclamantul a cerut despăgubiri.

”În momentul în care am intrat în spațiu, am constatat că societatea pârâtă a adus modificări substanțiale structurii și aspectului imobilului, respectiv au construit pereți de rigips în toate camerele de la parter și de la etaj, au văruit pereții în culori stridente și au făcut tot felul de picturi stridente/vulgare pe pereți, au acoperit geamurile prin lipirea de folie neagră, ce nu poate fi înlăturată, au distrus mobilierul predat odată cu imobilul”, au subliniat reprezentanții SC Weboffice SRL în instanță, potrivit BZI.ro.

Potrivit reclamanților, a fost nevoie de mai multe lucrări pentru a readuce apartamentul în starea inițială. Printre care înlăturarea pereților de rigips, înlocuirea geamurilor termopan, înlăturarea tapetului și a desenelor de pe pereți, precum și schimbarea parchetului.

Ce au făcut femeile pe pereții camerelor

Cheltuieli totale de peste 36.000 de lei

Pe 21 mai 2019 a început procesul dintre cele două firme. Printr-o cerere înregistrată la Judecătoria Iași, SC Weboffice SRL a cerut instanței să oblige firma de videochat să plătească o sumă totală de peste 36.000 de lei.

Potrivit reclamantului, raporturile contractuale s-au derulat normal, din 2016 până în ianuarie 2018, acesta emițând facturile aferente chiriei datorate, iar firma de videochat îndeplinindu-și toate obligațiile contractuale.

”Începând cu ianuarie 2018, societatea pârâtă a început să înregistreze întârzieri la plată. Chiar dacă pe 1 aprilie 2018 a expirat perioada contractuală de 2 ani, având în vedere faptul că, până în acel moment, societatea pârâtă își achitase obligațiile, am ales să prelungim tacit contractul pentru încă 12 luni.

Totodată, am luat legătura cu administratorul societății, care ne-a transmis că firma traversează o perioadă mai dificilă, dar că va efectua cât de curând plățile restante. Însă, din nefericire, din noiembrie 2018, aceasta a înregistrat întârzieri de plată și la utilități. Ulterior, în luna decembrie, a părăsit imobilul, fără a notifica locatorul. În ciuda încercărilor noastre de a contacta societatea pârâtă, aceasta nu a răspuns”, au adăugat reclamanții, potrivit sursei citate.