Un hotel din Germania s-a prăbușit în noaptea de marți spre miercuri. O persoană a murit, iar alte 9 sunt prinse sub dărâmături

de: Andrei Simion
07 08. 2024

În noaptea de marți spre miercuri, un hotel din localitatea Kröv, situată în landul Renania-Palatinat din sud-vestul Germaniei, s-a prăbușit parțial, provocând o tragedie. Poliția locală, citată de Reuters, a confirmat că o persoană și-a pierdut viața, în timp ce alte 9 persoane sunt blocate sub dărâmături, unele dintre acestea suferind răni grave.

În momentul prăbușirii, în hotel se aflau 14 persoane. Din fericire, cinci dintre acestea au reușit să iasă nevătămate, însă nouă au rămas blocate sub moloz. Echipele de salvare din Kröv au fost solicitate imediat să intervină, însă acțiunea este extrem de dificilă din cauza structurii instabile a clădirii. Poliția a explicat că „câţiva oameni au reuşit să părăsească singuri clădirea. Operațiunea de salvare se desfășoară într-un mediu dificil, cu mulți factori de risc”.

Clădirile învecinate au fost evacuate

Pe lângă dificultățile inerente intervenției, autoritățile au fost nevoite să evacueze clădirile învecinate din cauza temerilor că imobilul s-ar putea prăbuși în continuare. Salvatorii acționează cu mare prudență, încercând să prevină alte prăbușiri și să asigure siguranța atât a celor blocați sub dărâmături, cât și a echipelor de intervenție.

Deocamdată, cauza prăbușirii hotelului rămâne necunoscută, iar autoritățile investighează circumstanțele care au dus la acest accident tragic. Potrivit Deutsche Welle, poliția a indicat că există numeroși factori de risc în timpul operațiunilor de salvare, iar stabilitatea structurii continuă să fie o preocupare majoră.

Acest incident a generat o mobilizare semnificativă a resurselor locale de urgență, cu numeroase echipe de salvatori lucrând neîncetat pentru a extrage persoanele blocate sub dărâmături. Eforturile lor sunt însă îngreunate de condițiile periculoase și de fragilitatea clădirii afectate.

Tragedia de la Kröv a șocat comunitatea locală și a atras atenția națională asupra importanței verificării și întreținerii corespunzătoare a clădirilor vechi. De asemenea, acest incident subliniază riscurile semnificative asociate cu prăbușirile structurale și necesitatea unor măsuri rapide și eficiente de intervenție în astfel de situații critice.

Autoritățile locale au promis că vor face tot posibilul pentru a determina cauzele prăbușirii și pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Între timp, gândurile și rugăciunile sunt alături de victimele acestui tragic accident și de familiile lor, în speranța că persoanele blocate vor fi salvate în siguranță.