Un fost securist și ambasador al României și-a făcut televiziune fix lângă sediul CNA: „E un proiect de suflet”

Un fost securist și ambasador al României și-a făcut televiziune fix lângă sediul CNA

Mișcare șocantă pe piața media din România. Un fost securist, ambasador al României în perioada comunistă, urmează să își deschidă televiziune.

Un fost securist român își face televiziune, chiar lângă sediul CNA

Alexandru Mica, în vârstă de 75 de ani, este interpret de de muzică populară și profesor universitar. O schimbare radicală de carieră, dacă ne gândim că, în perioada comunistă, acesta a fost ambasadorul României în Coreea de Nord și angajat al securității. După cum a declarat chiar Mica, în ședința CNA, a devenit ambasador al României în capitala Coreei de Nord imediat după ce a absolvit facultatea.

„După absolvirea facultății, am făcut studii la Phenian, mi-am dat doctoratul, am ajuns profesor universitar, am fost recrutat să mă încadrez în instituție, adică în consiliul securității statului, pentru că aveam aceste studii.Am fost inclus în direcția de informații externe a ministerului securității, unde ar fi trebuit să fie incluși oameni cu mare suprafață culturală.

Pentru mine a fost un prilej de a mă perfecționa perioada în care am făcut cursuri de spionaj și contra-spionaj pentru statul român, dar m-am retras la cerere după”, a spus Mica, în fața membrilor CNA, potrivit Pagina de Media.

Alexandru Mica este proprietarul a două vile, una dintre ele, de șase etaje, urmând să devină sediul televiziunii, aflată lângă sediul CNA.

Alexandru Mica și-a pierdut titlul de cetățean de onoare al județului Giurgiu

Timp de zece ani, Alexandru Mica a fost numit cetățean de onoare al județului Giurgiu. În anul 2017, titlu i-a fost retras după ce numele său a apărut într-o listă emisă de CNASAS a persoanelor care au făcut poliție politică în vremea comunisului.

„Nu vreau să mai aud de Giurgiu. Cu asemenea lichele politice nu ai ce să rezolvi”, a spus la acea vreme Mica, potrivit Adevărul.

Un fost securist și ambasador al României și-a făcut televiziune fix lângă sediul CNA
Un fost securist și ambasador al României și-a făcut televiziune fix lângă sediul CNA

Cum se va numi televiziunea înființată de fostul ambassador

Alexandru Mica a solicitat înființarea televiziunii, din banii proprii, în ședința Consiliului Național al Audiovizualului din data de 16 septembrie. Aceasta se va numi „Melos TV”, având difuzare națională. Melos TV va fi un post dedicat folclorului românesc și se va difuza atât în format SD cât și HD.

„Este un proiect de suflet, nu numai al meu, cât și al folclorului tradițional românesc. Vrem să înființăm cea mai frumoasă de televiziune folclorică din România”, a spus Mica în ședința CNA.

Propunerea fost ambasador nu a fost primită cu entuziasm din partea membrilor CNA, Radu Herju exprimându-și clar îndoielile cu privire la șansele de reușită. Alexandru Mica le-a răspuns ferm:

„Sunt convins că noi vom reuși să ne impunem. Nu ne rezumăm la cântecul folcloric, noi ne propunem să revigorăm interesul tinerilor interpreți pentru folclor.

Televiziunea va beneficia de surse proprii de finanțare, precum și de spațiul generos al celor două vile, una aflată chiar lângă sediul CNA. Pot spune că suntem pregătiți de a aborda tematica de muzică tradițională, vom avea mare succes. Televiziunea va fi una de cultură populară, nu va difuza doar muzică. În aproximativ 5 ani cred că vom ajunge rentabili.”

Întrebat de ce ales „Melos TV” ca denumire, Mica a explicat că termenul nu a fost utilizat în cadrul unei televiziuni, noi îl folosim pentru că redă aspectul muzicii folclorice. Când spui melos, te gândești la cântec, melodie, tradiție”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI