Un bătrân din Iași, ucis de un tânăr pentru suma de 4.000 de euro. După ce a comis crima, atacatorul a fugit la Brașov, să se distreze

Un bătrân din Iași, ucis de un tânăr pentru suma de 4.000 de euro. După ce a comis crima, atacatorul a fugit la Brașov, să se distreze
Bătrân ucis pentru suma de 4.000 de euro. Atacatorul a plecat la Brașov după crimă

În urmă cu câteva săptămâni, un bătrân de 87 de ani a fost jefuit și omorât pentru suma de 20.000 de lei. Oamenii legii au găsit vinovatul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, acuzat acum de omor.

Bătrân din Iași, ucis pentru 4.000 de euro

Crima a avut loc în Iași, iar bătrânul a fost ucis pentru 4.000 de euro, apoi criminalul a plecat la Brașov. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Gabriel Roman sub acuzația de omor.

Anchetatorii spun că tânărul a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva săptămâni, la puțin timp după comiterea crimei. Odată cu prinderea lui, oamenii legii au stabilit și cum a avut loc crima.

Tânărul a intrat în casa bătrânului în timpul nopții, așteptând ca acesta să adoarmă. Cu toate acestea, a fost surprins de victimă, Văzând acest lucru, inculpatul l-a agresat pe bătrân, lovindu-l de mai multe ori cu pumnii și picioarele în zona capului.

„În acel moment, victima a fost lovită de inculpat cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului. De asemenea, la un moment dat, inculpatul a strâns victima de gât, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Inculpatul a fugit cu banii la Brașov

Potrivit procurilor, după comiterea crimei, tânărul a găsit și banii pe care îi căuta. Acesta a fost găsit în Brașov, apoi dus la audieri, unde a recunoscut comiterea crimei. A fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

„Inculpatul a descoperit suma de aproximativ 20.000 de lei (4.000 de euro), pe care a luat-o cu el și a plecat. Victima a fost descoperită a doua zi, respectiv pe data de 1 noiembrie 2021, de către un consătean, care a anunțat Poliția. De asemenea, inculpatul a fost prins în localitatea Brașov și a fost dus la audieri.

Acolo, el a recunoscut comiterea faptei. Acesta a fost reținut vineri, 5 noiembrie 2021, pentru 24 de ore, iar, pe 6 noiembrie 2021, a fost dus în fața Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Bărbatul ucis locuia singur într-o casă din comuna Mogoșești, județul Iași. Trupul său prezenta mai multe urme de violență, crima având loc pe 1 noiembrie anul acesta. Vecinii spun nu au auzit zgomote, însă erau sigur că este vorba despre o crimă, deoarece știau că bătrânul avea o sumă mare de bani în casă.