15 sept. 2020 | 12:00

Un bărbat a stat îndoit 28 de ani din cauza unei boli grave. Cum arată acum, după un miracol

Știri generale
Un bărbat a stat îndoit 28 de ani din cauza unei boli grave. Cum arată acum, după un miracol
A stat îndoiut 28 de ani din cauza unei boli

Condiția unui bărbat l-a forțat să stea într-o poziție extrem de incomodă preț de 28 de ani. A crezut că nu o să-și revină vreodată, dar miracolul s-a întâmplat. De ce boală a suferit acesta și cum au reușit medicii să-i îndrepte coloana? Detalii despre procedură.

A stat îndoit 28 de ani din cauza unei boli

Li Hua a văzut viața cu susul în jos 28 de ani. Acesta a fost diagnosticat cu anchilozantă (SA) la doar 19 ani, iar de atunci s-a văzut nevoit să-și schimbe traiul și să spere că într-o zi medicii vor găsi modul prin care să-l vindece. Aceasta afecțiune debilitantă i-a determinat coloana să se curbe înainte, fiindu-i extrem de greu chiar și să se hrănească.

Incapabil să-și permită tratamentul, băiatul a petrecut mai bine de 20 de ani de viață într-o stare de agonie, arată journal.medizzy.com. Pe măsură ce starea sa de sănătate se înrăutățea, corpul lui se plia din ce în ce mai tare astfel încât trei dintre părțile corpului lui au ajuns să pară ca fiind conectate. Bărbia la piept, sternul la osul pubian și fața la osul coapsei. Mama sa a sperat că cineva îi va putea vindeca fiul, așa a căutat remediu peste tot.

Spondilita anchilozată este o afecțiune care poate provoca fuziunea de-a lungul coloanei vertebrate și este o formă rară de artrită care afectează în special bărbații.

Li Hua, bărbatul care a stat îndoit 28 de ani

Li Hua, bărbatul care a stat îndoit 28 de ani

Majoritatea celor bolnavi prezintă plângeri de durere și rigiditate la nivelul spatelui inferior și al șoldurilor. Cea mai afectată este, însă, una din articulația de la baza coloanei vertebrale și pelvis. Tratamentul implică ameliorarea simptomatică și ajutorul steroizilor, analgezicelor, exercițiilor fizice și a intervențiilor chirurgicale în cazuri avansate precum cel al lui Li.

O echipă de chirurgi de la Spitalul General al Universității din Shenzhen a reușit un miracol, iar după patru operații consecutive Li a reușit să meargă din nou. Procedurile au fost efetuate din luna iunie până în decembrie. Mai exact, coloana bărbatului trebuia ruptă și îndreptată în mai multe părți pentru a-i ajuta postura. Pacientul a reușit în cele din urmă să stea întins în pat pentru prima oară după zeci de ani, la finele celei de-a treia proceduri care a avut loc în luna septembrie.

„Am putut să mă uit mai atent la mama”

„Am putut în cele din urmă să mă uit mai atent la mama mea…Pare mai în vârstă și părul i s-a făcut gri”
Li Hua

A simțit miracolul pe pielea sa

A simțit miracolul pe pielea sa

Operația finală a constat în înlocuire totală de șold, apoi o recuperare temeinică în următoarele șase luni petrecute în spital. Li a fost externat în cele din urmă în luna iulie, confrom Dr. Tao Huiren. Intervențiile chirurgicale i-au permis bărbatului o a doua șansă la viață, iar pentru prima oară în 28 de ani Li poate să mănânce în timp ce stă în poziție verticală, să meargă și să privească cerul.

Li Hua poate sta acum drept, după 28 de ani

Li Hua poate sta acum drept, după 28 de ani

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro