Un avion cu 110 pasageri s-a prăbușit în Afganistan. Primele informații despre accidentul aviatic

Autor: Chivu Ana - 15:45, 27 ian. 2020
Avion cu 110 pasageri s-a prăbușit în Afganistan

Un accident aviatic s-a produs azi în regiunea Ghazni, la sud-vest de Kabul, Afganistan. Ce a declarat un oficial pentru media locală despre accidentul în cauză. Ce s-a întâmplat cu aeronava? Până acum, nu se știe nimic despre victime.

Accident aviatic în Afganistan: Un avion cu 110 de pasageri s-a prăbușit

Un avion cu 110 pasageri la bord s-a prăbușit în regiunea Ghazni, în sud-vest de Kabul, Afganistan, conform bbc.com. Aeronava de pasageri care s-a prăbușit ar fi aparținut companiei aeriene Ariana Airlines. Cu toate astea, compania neagă acest lucru. Aeronava plecae din Herat și se îndrepta spre Delhi, India, dar s-a prăbușit în Kabul și mai apoi a luat foc din cauza unor defecțiuni tehnice.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor a declarat, pentru sursa citată, că membrii grupării nu au localizat încă epava aeronavei. „Până acum nu știm nimic despre victime”, a declarat Adam Khan Sirat, purtător de cuvânt al poliției din Ghazni. Președintele Ariana Airlines a susținut că informațiile inițiale ale companiei au arătat că „toată flota noastră este în siguranță”.

„Toate cursele noastre care au decolat au ajuns”

„În atenția tuturor cetățenilor. Știrea nu este adevărată. Toate cursele noastre care au decolat au ajuns, în siguranță, la destinație. Așadar, avionul prăbușit nu aparține companiei”, este mesajul publicat de Ariana Airlines, pe Facebook.

Informația potrivit căreia avionul apaținea unei companii de stat este susținută și de Wahidullah Kalimzai, oficial local. „Avionul nu aparține niciunei companii de stat. Aeronava a ars complet și nu mai poate fi identificată. A fost descoperit trupul unui pilot străin”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI