Un autotren s-a oprit într-o casă din Topliţa în urma unui accident. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Un autotren s-a oprit într-o casă din Topliţa în urma unui accident. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
Un autotren s-a oprit într-o casă din Topliţa în urma unui accident. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Miercuri după-amiază, un accident a avut loc în Toplița, în urma căruia un autotren s-a oprit într-o casă. Proprietarii imobilului au suferit un atac de panică, iar alte trei persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale.

Un camion a intrat într-o casă, la Toplița

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, autotrenul a ajuns în peretele casei după ce a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus. Din accident a rezultat rănirea ușoară a două persoane aflate în autoturism. Șoferul camionului a rămas încarcerat și a fost nevoie de extragerea sa.

„Proprietarii casei (2 persoane) au suferit atac de panică şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital; celelalte două victime rănite uşor, din autoturismul implicat în accidentul rutier, după acordarea primului ajutor calificat la locul evenimentului, vor fi transportate la spital. (…) Victima încarcerată a fost extrasă, conştientă, cu posibile fracturi la membrele inferioare şi a fost preluată de un echipaj SAJ. Au fost transportate la spital trei victime: una de către echipajul SMURD Topliţa şi alte două de către echipajele SAJ”, a informat ISU Harghita, transmite Agerpres.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție ISU Toplița, o ambulanță SMURD, un echipaj SAJ și o autospecială cu modul de descarcerare. De asemenea, s-a solicitat în sprijin autospeciala de descarcerare grea din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni.

Șoferul de camion care a salvat viața unei bătrâne, premiat de polițiști

Șoferul buzoian care a evitat în ultimul moment o bătrână care traversa strada printr-un loc nepermis, a fost premiat de către polițiști. Georgian Dinu are 37 de ani și este șofer de la 18 ani. Șoferul a povestit că nu este pentru prima dată când reușește să evite un asemenea accident, și că a mai fost implicat într-un eveniment rutier cu un bătrân.

”Am mai avut parte de un bătrân acum un an, când mă deplasam de la Buzău la Ploieşti. A ieşit la intrarea în Bucov de pe o stradă secundară, un bătrân de 80 de ani, la volanul unei maşini în care mai erau încă trei persoane. Mi-a ieşit în faţă şi am reuşit să trag de volan şi l-am atins foarte uşor accidentul soldându-se doar cu pagube materiale şi mă gândeam ca dacă îi loveam în lateral sigur nu ieşea ce trebuie”, explicat şoferul Georgian Dinu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI