Umilința supremă pentru Vladimir Putin chiar din partea aliaților. Vestea proastă primită de liderul rus

Umilința supremă pentru Vladimir Putin chiar din partea aliaților. Vestea proastă primită de liderul rus
Vladimir Putin, umilit de fostul ambasador chinez in Ucraina

Vladimir Putin a fost umilit grav de fostul ambasador al Chinei în Ucraina. Șeful de la Kremlin este criticat pentru războiul din Ucraina chiar din tabăra celor pe care îi credea parteneri. Fostul ambasador al Chinei în Ucraina, Gao Yusheng, este de părere că Rusia nu mai poate controla desfășurarea evenimentelor și că este doar o chestiune de timp până va fi înfrântă.

Vladimir Putin, umilit de fostul ambasador chinez în Ucraina. „Declinul Rusiei este evident ”

Fostul ambasador Gao Yusheng a prezis o înfrângere militară a Rusiei în Ucraina și crede că o renaștere a țării, sub conducerea lui Vladimir Putin, nu poate fi luată în considerare.

Gao Yusheng este considerat un influent strateg în domeniul afacerilor externe. Acesta a publicat o serie de comentarii pe site-ul Phoenix News, în care a prezis înfrângerea Rusiei în Ucraina. Crede că este doar „o chestiune de timp” până când acest lucru se va produce.

Vladimir Putin, criticat de modul cum conduce războiul

De asemenea, diplomatul chinez îl critică pe Vladimir Putin pentru felul în care conduce războiul în Ucraina și pentru eșecurile pe care le-a înregistrat. Acesta crede că Vladimir Putin a pierdut inițiativa strategică și nu mai poate decide când și în ce fel se va încheia conflictul pe care l-a început pe data de 24 februarie.

Comentariile diplomatului din China reprezintă o lovitură majoră pentru Vladimir Putin. Acesta din urmă a încercat să obțină sprijinul oficialilor din China pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina și a avut o abordare foarte curtenitoare față de Beijing.

Comentariile ambasadorului chinez în Ucraina

„Așa-zisa renaștere sau revitalizare a Rusiei sub conducerea lui Putin este falsă, pur și simplu nu există. (…) Declinul Rusiei este evident în domeniile economic, militar, tehnologic, politic și social și a avut un impact negativ grav asupra armatei ruse și a efortului său de război”, a spus Gao Yusheng.

Începutul înfrângerii rusești

Nu în ultimul rând, fostul diplomat chinez a mai adăugat că „eșecul blitzkrieg-ului rusesc și eșecul de a obține o victorie rapidă au marcat începutul înfrângerii rusești”.

Gao Yusheng a fost ambasador al Chinei în Ucraina din 2005 până în 2007 și este considerat un influent strateg în domeniul afacerilor externe.

Diplomatul nu are influență în partid

Cu toate că influența sa în rândul actualilor lideri comuniști de la Beijing este una mică, rămâne o voce importantă. De asemenea, fostul diplomat este foarte respectat în mediul academicienilor din cadrul Academiei Chineze de Științe Sociale (CASS).

CASS este un important grup de consultanță pentru Partidul Comunist din China. Conform afirmațiilor expertului David Cowhig, specializat în politica asiatică, colaborator al departamentului de stat al SUA,  estimările CASS sunt urmărite cu atenție de oficialii din China.