Ultimele cuvinte ale Prințesei Diana, înainte să moară. A fost auzită de un pompier care a încercat să o salveze

de: Rosu Ioana
22 06. 2021

Apar dezvăluiri înfiorătoare care răstoarnă tot ce s-a știut până acum despre dispariția fulgerătoare a iubitei Prințese Diana. Au trecut aproape 24 de ani de la moartea mamei prinților William și Harry, iar misterul accidentului în care a fost implicată pare să plutească în aer. În urmă cu puțin timp, un pompier care se afla în preajmă, imediat după impactul devastator, a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale prințesei.

Prințesa Diana, conștientă după accidentul din Paris

Un șef al pompierilor și-a amintit momentul în care prințesa Diana a reacționat imediat după accidentul de pe 31 august, atunci când aceasta și-a pierdut viața alături de iubitul său, Dodi Al-Fayed, dar și de șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul. Cel din urmă primise misiunea de a conduce prin Paris o mașină Mercedes-Benz închiriată, tocmai pentru a o feri pe prințesă de curiozitatea neînsetată a paparazzilor.

Impactul devastator a avut loc după ce șoferul autoturismului Mercedes-Benz S280 neagră, din 1994, a condus cu o viteză mult peste limita acceptată legal, tocmai pentru a scăpa de motocicletele pe care se aflau paparazzi dornici să surprindă cât mai multe ipostaze fierbinți cu cei doi îndrăgostiți.

Potrivit presei internaționale, Paul le-ar fi spus paparazzilor “să nu încercați să ne prindeți că nu veți reuși”. Astfel, când au ajuns în dreptul unui tunel ce trecea pe sub Pont de l’Alma, Henri Paul a pierdut controlul mașinii, moment în care aceasta a ricoșat în cel de-al treisprezecelea stâlp al tunelului, zdrobindu-se de pilonii care susțineau partea superioară a tunelului.

Din păcate, niciunul dintre cei patru pasageri prezenți în mașină nu purtau centura de siguranță, detaliu care i-a costat pe trei dintre ei moartea.

În urma tragediei, Prințesa Diana se afla încă în viață, dar prezenta răni foarte grave la nivelul pieptului. Potrivt pompierului, aceasta era conștientă, astfel că și-a găsit puterea să reacționeze într-o fracțiune de secundă, exclamând “ O, Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”, a povestit sergentul Xavier Gourmelon. Salvatorul a mai povestit că acesta a intervenit de urgență cu echipa sa de pompieri la primele ore ale dimineții de 31 august 1997.

O echipă medicală a fost mobilizată imediat după accident

Șeful pompierilor a dezvăluit pentru Daily Mail că a realizat imediat gravitatea pronlemei, deoarece o echipă medicală fusese deja mobilizată la locul accidentului
Gourmelon a mai povestit că prima interacțiune a avut-o cu bodyguardul loial al Dianei,Trevor Rees-Jones, care era „foarte agitat”, semn clar că avea nevoie de ajutor medical specializat. De asemenea, pompierul a observat și un medic ghemuit printre fiarele mașinii, încercând să salveze o altă victimă, mai exact, Diana, care „se mișca și vorbea”.

Echipa de pompieri a lui Gourmelon l-a scos dintre fiare pe iubitul de atunci al Dianei, Dodi, încercând să-l resusciteze: „Odată scos afară, am rămas cu pasagerul”, a dezvăluit el.
Acesta a continuat să povestească mai multe informații despre Prințesa Diana, care vorbea în engleză și se întreba „Doamne, ce s-a întâmplat?”.

Pompierul a luat-o de mână și a încercat să o calmeze, intervenind totodată pentru tranferul ei în ambulanță. Potrivit celor spuse de Gourmelon, Dianei i-a fost pus un guler cervical, o mască cu oxigen și a fost învelită cu o pătură izotermă. Aceasta avea o respirație normală, dar pulsul îi era scăzut.

La scurt timp după ce a fost transportată la Spitalul „Hôpital de la Salpêtrière”, aceasta a făcut un stop cardio-respirator. Din păcate, în ciuda intervențiie medicilor de a o reususcita, a fost declarat decesul.