Ultima oră! Rusia a atacat în această dimineață Kievul și alte orașe din sudul și estul Ucrainei: „Vor fi pierderi umane catastrofale”

Ultima oră! Rusia a atacat în această dimineață Kievul și alte orașe din sudul și estul Ucrainei: „Vor fi pierderi umane catastrofale
Șir de explozii în Kiev

În urmă cu puțin timp, Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Din păcate, momentul de care toată Europa se temea a sosit, iar Rusia a atacat Kievul, Harkov, Odesa, dar și alte orașe din estul țării. Oficialii Ucrainei cer ajutor disperat din toate părțile, solicitând activarea tuturor sancțiunilor împotriva lui Putin.

Rusia a atacat Ucraina cu tancuri, avioane și nave militare

În cursul acestei dimineți, președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs în care a anunțat indirect atacul asupra Ucrainei, explicând că această confruntare este de neevitat: „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus i-a solicitat armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să atace negreșit orice intervenție menită să oprească operaţiunea rusă în Ucraina: „Planul nostru nu este să ocupăm Ucraina”, a explicat acesta.
Astfel, Rusia își folosește toate trupele militare pentru a invada Ucraina, atacurile sale fiind direcționate din toate punctele de frontieră din care Rusia avea militari, minimizând puterea armatei ucrainene, redusă numeric față de cea rusă.

În urmă cu o oră, un corespondent CNN a confirmat atacul Rusiei asupra celui mai mare al doilea oraș din Ucraina, Harkov, acolo unde se fabrică tancuri, reprezentând centru administrative al regiunii: „Se aud avioane de luptă peste Belgorod, îndreptându-se posibil spre Harkov”, a transmis Frederik Pleitgen.

De asemenea, în această dimineață, în jurul orei 5:10, în Kiev au avut loc cel puțin cinci explozii puternice, după ce Rusia a început invazia în Ucraina, a anunțat CNN. De asemenea, explozii s-au auzit și în Mariupol și Odesa.

Armatele ucrainene de la frontieră au anunțat că pe întreaga linie a frontului din est au loc atacuri de artilerie, trupele rusești invadând inclusiv dinspre Crimeea.

Vladimir Putin și-a motivat decizia de a ataca, argumentând că nu dorește să repete greșelile din trecut, să fie blând cu dușmanul, iar mai apoi acesta să atace. De asemenea, președintele rus consideră că Occidentul vrea să țină Rusia jos, să o îngrădească, să nu-i permită să se extindă, motiv pentru care vrea ă atace rapid.

Reacția președintelui American după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Joe Biden a anunțat efectele catastrofale pe care războiul început de președintele rus îl va avea: „Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieți omenești și suferințe umane”.

De asemenea, președintele american a avertizat că Vladimir Putin va plăti pentru decizia sa, astfel că SUA alături de aliații săi vor pedepsi aspru această acțiune distructivă inițiată din cauza orgoliului nemărginit al liderului de la Kremlin.

Numai Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde într-o manieră unitară și decisivă. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a adăugat Biden.

Urmărește primele explozii observate în Kiev: