Ultima oră. Raed Arafat și-a făcut vaccinul anti-Covid-19 în fața tuturor. Imaginile VIDEO sunt dovada

Ultima oră. Raed Arafat și-a făcut vaccinul anti-Covid-19 în fața tuturor. Imaginile VIDEO sunt dovada
Raed Arafat se va vaccina în direct Sursă foto: Inquam Photo/Ciprian Petcuț

Nu puține sunt persoanele care au criticat faptul că cele mai importante persoane din România au evitat să se vaccineze anti-Covid, punându-se la îndoială eficiența serului. În cursul zilei de astăzi, Ministerul Afacerilor de Externe a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță vaccinarea întregului personal al DSU, inclusiv al șefului DSU, Raed Arafat. Acesta a fost vaccinat azi, 11 ianuarie, în jurul orei 12.00.

Raed Arafat și-a făcut vaccinul anti-Covid-19

”Astăzi ne-a venit rândul. Vor continua colegii noștri să vină în următoarele zile, colegii de la Inspectoratul pentru situații de urgență de la sediul central o să meargă la Crețulescu pentru vaccinare.

Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas pe care l-am așteptat, și eu vă spun că abia am așteptat să pot să mă vaccinez, și am promis că fac acest lucru public, și l-am făcut public, ca să arăt un lucru: ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am fi vaccinat.

Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, considerat sigur și gratuit, reușim poate cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai apropiată de normalitate.

Îndemnul meu pentru toți este să nu asculte toate aceste afirmații nefondate despre vaccin, și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific, există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a mărturisit Raed Arafat după vaccinare.

Cine va putea să urmărească momentul

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, va fi vaccinat în cursul zilei de astăzi, în direct, în fața tuturor românilor. Acesta a transmis în repetate rânduri că nu se teme să facă acest vaccin, motiv pentru care, atunci când îi va veni rândul o va face fără ezitare.

Momentul mult așteptat a sosit, iar astăzi, începând cu ora 12:00, ot personalul DSP va fi vaccinat de către personalul autorizat, la Centru de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

„Luni, 11 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii – secretar de stat dr. Raed Arafat, i se va administra vaccinul împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinarea din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit MAI.

Raed Arafat, despre persoanele care nu doresc să se vaccineze

În urmă cu câteva zile, șeful DSU a explicat că persoanele care nu vor dori să facă vaccinul anti-Covid-19 nu vor fi discriminate în România, dat fiind faptul că acest vaccin nu va fi obligatoriu.

Secretarul de stat în MAI a menționat, de asemenea, că în străinătate acest vaacin ar putea rerezenta un criteriu de acceptare al oamneilor la anumite întruniri sau evenimente, însă acest lucru nu se va practica pentru moment în România.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.r.) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem.

Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU, în urmă cu o săptămână.

Șeful DSU  a mai dezvăluit că nu va ezita să se vaccineze atunci când îi va veni rândul, motiv pentru care îi îndrumă și pe alții să facă același lucru.

“Deci eu nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva care eu nu l-aş face. Eu când o să-mi ajungă rândul, o să mă vaccinez, o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut”, a afirmat acesta.

Urmăriți Playtech.ro și pe