Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-covid-19. Ce a declarat imediat după inoculare VIDEO

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-covid-19.  Ce a declarat imediat după inoculare VIDEO
Klaus Iohannis s-a vaccinat în direct

Momentul așteptat de toată România a sosit! Președintele țării urmează a fi un exemplu pentru toți cetățenii după ce se va alătura președinților altor state care deja s-au vaccinat.

Klaus Iohannis s-a vaccinat în fața românilor

UPDATE: Imediat după vaccinare, Klaus Iohannis a transmis un mesaj către cetățeni. Acesta a explicat că vaccinarea este o procedură simplă, fără dureri. În plus, președintele a transmis că vaccinul este sigur și eficient, astfel că le recomandă tuturor cetățenilor să îl facă.

Potrivit șefului statului,  o importanță la fel de mare în prevenirea transmiterii virusului o are respectarea măsurilor de restricție.

„M-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie. Vă mulţumesc, vă doresc multă sănătate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

De ce a amânat vaccinarea

Preşedintele Klaus Iohannis se află în aceste momente la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde i se administrează serul anti-COVID-19.

Imediat după momentul vaccinării, președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă. Șeful statului a declarat în urmă cu puțin timp că nu și-a făcut până acum vaccinul pentru a nu se băga în fața persoanelor cu prioritate stabilite de autorități.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a transmis Iohannis.

Astăzi, România a dat startul celei de-a doua etapă de vaccinare, în această categorie intrând persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cât și persoanle cu afecțiuni cronice.

Vezi momentul vaccinării președintelui României:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI