Ultima oră! Ministrul Transporturilor a anunțat când va începe să circule metroul din Drumul Taberei

de: Rosu Ioana
09 04. 2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat în cursul serii de ieri când va începe să circule mult așteptatul metrou din Drumul Taberei. Bode a dezvăluit atât perioada în care vor începe testele dinamice, cât și perioada în care metroul va începe să circule cu călători. Potrivit declarațiilor sale, bucureștenii mai au foarte puțin de așteptat.

Când vor putea să circule bucureștenii cu metroul din Drumul Taberei

La câte amânări a cunoscut până acum metroul din Drumul Taberei, bucureștenilor le-a rămas doar speranța că într-o bună zi acest mit să devină realitate. Potrivit ministrului Transportului, visul bucureștean este pe cale să se împlinească!

Lucian Bode a anunțat că în prezent există 3 contracte în lucru pe magistrala Drumul Taberei-Eroilor, dar că acestea sunt destul de aproape de final. Astfel, după terminarea lucrărilor, testele dinamice vor putea vor putea începe la sfârșitul lunii mai, iar trenurile cu călători vor putea începe să circule la sfârșitul lunii iunie-începutul lunii iulie.

Pe magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar pentru tot ce înseamnă automatizări au fost achziționate toate echipamentele necesare.

Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje. Estimăm că undeva pe la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm și recepțiile parțiale, împreună cu ISU, cu Inspectoratul de Stat în Construcții, a obiectivelor, iar angajamentul antreprenorilor, pe cele trei contracte, ramâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârşitul lunii iunie.

Metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători începând cu sfârşitul lunii iunie. Mi-am asumat acest lucru”, a declarat Lucian Bode la Realitatea Plus.

Câte stații de metrou va avea Magistrala 5

Pentru a fi cât mai credibil, ministrul Transporturilor a subliniat faptul că această dată a fost stabilită împreună cu antreprenorii care și-au asumat finalizarea construcției metroului până la termenul promis: „Vă imaginaţi că rămâne această dată asumată de antreprenori!

Linia M5 a metroului din București este o magistrală planificată de Metrorex și destinată în special cetățenilor care locuiesc în cartierul Drumul Taberei, pentru a le facilita accesul către toate sectoarele Bucureștiului.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală estimate a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. După inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.