Ultima oră! Ministrul Economiei anunță cine va beneficia de măștile de protecție: „Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către…”

Ultima oră! Ministrul Economiei anunță cine va beneficia de măștile de protecție: „Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către…”

Ziua de astăzi vine cu vești bune pentru toată lumea! Autoritățile au început să numere zilele până când România va intra în posesia unui stoc uriaș de măști de protecție, suficient pentru toți cetățenii. Cu puțin timp în urmă, Ministrul Economiei a anunțat că începând cu data de 15 aprilie nu vor mai exista probleme cu privire la aprovizionarea cu măști.

Cine va produce măștile de protecție

Luna martie a fost caracterizată de o tensiune extrem de mare la nivelul țării noastre, din cauza răspândirii masive a noului coronavirus și a numărului de decese tot mai mare. În ciuda tuturor restricțiilor impuse de autorități, cetățenii au simțit o lipsă acută a echipamentelor de protecție.

Chiar dacă s-au luat toate măsurile necesare pentru a ieși cât mai puțin din casă, lipsa măștilor de protecție din farmacii a creat un întreg val de nemulțumiri. Autoritățile nu au stat degeaba, iar în curând, toată lumea va putea achiziționa măștile de protecție din farmacii. Acest lucru nu înseamnă că vom fi în totalitate protejați, ci doar că vom avea un mic scut de protecție pentru puținele ieșiri pe care ar trebui să le facem.

Ministrul Economiei a explicat astăzi la Digi24 la ce trebuie să se aștepte românii peste puțin timp:

În acest moment, exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 – 130.000 de măşti pe zi.

Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 – 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic”, a declarat Virgil Popescu, cu puțin timp în urmă.

Ce tip de măști va ajunge în spitale

În același interviu, Virgil Popescu a declarat că toate măștile produse vor fi destinate populației, Armatei, Jandarmariei și  personalului care se află în prima linie de asigurare a ordinii și a dispozițiilor de carantinare. Acesta a mai adăugat că medicii și restul cadrelor medicale vor primi măști FFP2 și FFP3:

Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către populaţie, către Armată, către Poliţie, către Jandarmerie, care sunt în prima linie de asigurare a ordinii şi a dispoziţiilor de carantinare, vor ajunge şi în spitale, dar în spitale măştile chirurgicale ale personalului medical nu sunt recomandate pentru cei care sunt în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului.

Acolo trebuie măşti FFP2, FFP3, care şi ele vor începe să fie produse în România, probabil tot după data de 15 aprilie, într-un număr mai mic în schimb, 40.000 de măşti zilnice la acea companie din Maramureş care va produce şi măştile chirurgicale, şi la Romarm mai multe, probabil în jur de 100.000-150.000 de măşti FFP2 zilnic. Acelea vor merge direct către spitale, în paralel cu importurile, prin care au venit circa 2 milioane de măşti. Din 15 aprilie nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu măşti în România”, a asigurat ministrul Economiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI