Ultima oră! Microbuz școlar cu 16 persoane, implicat într-un accident teribil, în Bacău. 7 elevi au fost transportați de urgență la spital

Ultima oră! Microbuz școlar cu 16 persoane, implicat într-un accident teribil, în Bacău. 7 elevi au fost transportați de urgență la spital

Un accident tragic a avut loc în această dimineață, în localitatea Nicolae Bălcescu, din Bacău, acolo unde un microbuz școlar care transporta 16 persoane a intrat în coliziune cu un autoturism, rezultând mai multe victime. La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale care au oferit primul ajutor și au transportat victimele la spital.

În ce stare se află copiii răniți

În urma accidentului petrecut pe E85, în localitatea Nicolae Bălcescu, o persoană de 39 de ani a rămas încarcerată în autoturism, în timp ce șapte elevi au suferit contuzii minore, fiind consultați la fața locului, iar ulterior transportați la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Din fericire, singura persoană din autoturismul implicat în accident a fost descarcerată de către pompieri, starea acesteia fiind stabilă.

Traficul nu a fost blocat și nici nu a fost activat Planul Roșu de Intervenție, astfel că operațiunea s-a finalizat ca printr-o minune fără pierderi omenești.
În cauză, polițiștii au dechis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a afla cauzele exacte ale producerii accidentului, cât și cine se face vinovat pentru acesta.

„În această dimineaţă am fost solicitaţi să intervenim în comuna Nicolae Bălcescu, care este situată lângă municipiul Bacău, pentru a interveni în urma unui accident rutier. În accident au fost implicate un autoturism şi un microbuz şcolar.

În microbuzul şcolar se aflau 16 persoane, trei adulţi şi 13 copii, iar în autoturism, o singură persoană, un bărbat în vârstă de 39 de ani care a fost şi încarcerat. Forţele de intervenţie au intervenit pentru scoaterea acestuia dintre fiarele contorsionate ale autoturismului şi predarea sa către echipajul SMURD prezent la faţa locului, în vederea transportării sale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

În acelaşi timp, 7 dintre din cei 13 minori, au suferit contuzii minore şi au fost preluaţi de echipajele Serviciului Judeţean de ambulanţă şi transportaţi la spital, în vederea evaluării medicale, la Spitalul de Ugenţă Bacău.

Traficul nu a fost blocat în zonă, iar autovehiculele au fost degajate de pe partea carosabilă pentru a se îndepărta orice pericol pentru participanţii la trafic”, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU, potrivit Antena3.