Ultima oră! Incendiu puternic la un restaurant din Onești. Zeci de persoane, evacuate de urgență

de: Rosu Ioana
01 12. 2021

Alertă de incendiu în Onești, acolo unde un restaurant situat la parterul unui bloc a ars în întregime. Mai multe echipaje de pompieri au acționat la fața locului, iar peste 50 de persoane au fost evacuate din cele două scări de bloc afectate. O persoană a suferit arsuri, fiind transportată de urgență la spital.

Incendiul s-a extins la blocul din apropiere

Alrma s-a dat în jurul orei 3:00, în dimineața de 1 Decembrie, pe strada Republicii, din municipiul Onești, acolo unde, la o terasă-grill, a izbucnit un incendiu care s-a extins la acoperișul unui bloc din vecinătatea apropiere. În interiorul restaurantului, focul a ars o mare parte din bunuri, neînregistrându-se pierderi de vieți omenești, având în vedere că nu exista nicio persoană în local.

Inițial, pompierii au acționat la una dintre scările de bloc grav afectate, evacuând 16 adulți și doi copii. Ulterior, salvatorii au evacuat alte 40 de persoane din a doua scară, cât și o persoană rămasă blocată în balcon la etajul trei. O persoană a fost preluată de medici și transportată la spital, suferind arsuri la nivelul corpului.

„S-au mai evacuat 40 de persoane din a doua scară de bloc. S-a procedat la evacuarea unei persoane din balcon de la etajul trei. A mai fost preluată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă o persoană cu arsuri la nivelul corpului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În urma incendiului nu au existat pierderi materiale, însă au ars circa 300 metri pătraţi din restaurant şi terasă, aflate la parterul unui bloc cu patru etaje, şi acoperişul blocului pe circa 500 metri pătraţi.

Bărbat, salvat din ghearele morții în ultima clipă

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Botoșani, a reușit să scape singur dintr-un incendiu izbucnit în apartamentul său, ajungând la spital după ce a inhalat fum și a suferit mai multe arsuri. Din fericire, bărbatul a reușit să scape cu viață, însă casa și bunurile materiale i-au fost distruse de flăcări.

„Când s-a produs evenimentul, proprietarul, în vârstă de 63 ani, dormea. S-a trezit înconjurat de flăcări. A reuşit să iasă din locuinţă şi a cerut ajutor de la un vecin. Acesta a suferit arsuri la nivelul capului, mâinilor şi a inhalat fum, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi au constatat că ardeau bunurile din interiorul casei, dar şi acoperişul. În camera unde s-a produs incendiul, tavanul era prăbuşit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Vezi imagini din timpul operațiunii de stingere a incendiului din Onești: