Ultima oră! Incendiu, provocat intenționat la o primărie din Argeș. Sute de documente, arse după un control al Curții de Conturi

Ultima oră! Incendiu, provocat intenționat la o primărie din Argeș. Sute de documente, arse după un control al Curții de Conturi
Pompierii au intervenit de urgență Foto ilustrativă: ISU Argeș

Momente de groază s-au petrecut în această dimineața la Primăria Beleți-Negrești, din Argeș, acolo unde o mână criminală ar fi provocat un incendiu devastator. La fața locului au intervenit mai multe echipajemedicale și de pompieri care s-au luptat cu flăcările extinse la două clădiri. Potrivit indiciilor descoperite de pompieri, incendiul ar fi fost provocat de cineva pentru a distruge mai multe documente din arhiva primăriei.

Ce probe incriminatorii au descoperit autoritățile

Un incendiu violent a cuprins în noaptea de duminică spre luni două clădiri ale Primăriei Beleți Negrești, astfel că a fost nevoie de intervenția a șase echipaje de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă, care să intervină pentru lichidarea incendiului.

Alarma a fost dată după ora 3:00, atunci când un localnic care locuia vizavi a văzut flăcări, alertând imediat autoritățile. De asemenea, martorul, angajat la o societate de electricitate a solicitat ajutorul colegilor pentru a interveni ca să oprească alimentarea cu energie.

Potrivit autorităților, focul ar fi fost provocat intenționat cu scopul de a distruge mai multe documente, având în vedere că două clădiri, cea a Primăriei și a Arhivei și a Contabilității, au ars simultan, iar în jurul lor a fost identificată o cantitate mare de motorină.

Pompierii indentifică focarele de sub dărâmături. Într-o anexă s-a prăbușit tavanul. Înăuntru erau documente. Aproximativ 300 mp au fost afectați la primărie, la etajul 1 și acoperișul. Și o anexă de 100 mp a fost cuprinsă de flăcări. Acolo se aflau arhivă și câteva birouri care au ars în întregime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a declanșa incendiul. Anexele nu erau atât de apropiate încât să se aprindă de la o scânteie”, a declarat Ionuț Tunarul, purtător de cuvânt ISU Argeș, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Clădirile nu erau supravegheate

Potrivit unor surse citatea de Realitatea PLUS, primăria fusese controlată recent de Curtea de Conturi, neștiindu-se clar ce s-a descoperit în urma vizitei inopinate. Astfel, pierderile financiare provocate în urma incendiului sunt inestimabile, având în vedere că toate documentele doveditoare au ars în urma incendiului.

Din fericire, nu au existat pierderi de vieți omenești, având în vedere că niciun angajat nu se afla în instituție în acel moment. De asemenea, clădirea primăriei nu avea paznic de noapte și nici camere de supraveghere, astfel că, momentan, cei care au provocat tragedia rămân sub anominat, până când oamenii legii vor avea mai multe indicii care să-i conducă la vinovați.

Vezi imagini video din timpul  intervenției pompierilor:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI