Ultima oră! Incendiu de proporții la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. 2 morți și zeci de pacienți, evacuați de urgență. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Ultima oră! Incendiu de proporții la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. 2 morți și zeci de pacienți, evacuați de urgență. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Pompierii au evacuat bolnavii din secția Covid Sursă foto: Antena3

O alta tragedie s-a abătut peste țara noastră în cursul acestei dimineți. Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli infecțioase din Ploiești, acolo unde pompierii au intervenit în forță. Până în prezent au fost anunțate două decese, în timp ce alte 20 de persoane au fost evacuate de urgență. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele informații despre tragedie

Alerta s-a dat în jurul orei 4:16 minute, atunci când un apel la 112 anunța izbucnirea unui incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Potrivit informațiilor oferite, focul a pornit de la parterul unității medicale.
În cel mai scurt timp posibil, la fața locului au intervenir 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militar, fiind activat Planul Roşu de Intervenție.

Din păcate, doi pacienți în vârstă de 74 și 75 de ani au murit carbonizați, flcările pornind chiar de la instalația de oxigen la care erau conectați aceștia.

Potrivit directorului Serviciul Ambulanța Prahova, Mădălin Ipatie, o asistentă care a intervenit să ajute pacienții a suferit arsuri pe 40% din corp. La sosirea pompierilor, pe secția COVID erau 21 de pacienți, dintre care, 16 au fost evacuați, iar ceilalți 3 pacienți au refuzat transportul la spital. Șeful DSU, Raed Arafat, s-a prezentat de urgență acolo pentru a coordona intervenția.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple. Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Prahova.

Secția în care a izbucnit incendiul era nouă

Potrivit declarațiilor făcute de managerul spitalului, secția unde a izbucnit incendiul era renovată recent, rampele de oxigen fiind montate anul trecut. Acesta a confirmat rănirea pacientei, afirmând că va fi transferată la spitalul Floreasca.

„Secţia era nouă, este o secţie renovată de pediatrie cu instalație nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă s-a intervenit imediat. Într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie, s-a mișcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen. Probabil bolnavul şi-a scos masca. Asistenta care a suferit arsuri va fi transferată la Spitalul Floreasca în Bucureşti”, a spus managerul Spitalului de Boli infecțioase din Ploieşti, potrivit Antena3.