Ultima oră! Femeie vaccinată din Constanța,moartă după infecția cu tulpina Delta. Ce făcuse cu puțin timp înainte
Apar informații triste din Constanța, acolo unde o femeie în vârstă de 65 de ani a murit după ce s-a infectat cu tulpina Delta. Femeia revenise de scurt timp din Spania, dar nimeni nu prevedea un final tragic.
Ce stare de sănătate avea pacienta
Potrivit primelor informații, femeia infectată cu tulpina Delta era vaccinată cu doza completă, dar avea mai multe cormobidități care i-ar fi agravat starea de sănătate. Din declarațiile apropiaților, aceasta avea hipertensiune arterială și heptatita C, dar nu era internată în spital.
Un alt caz grav cauzat de tulpina Delta a fost înregistrat tot în Constana, la o femeie de 45 de ani din Dâmbovița care venise în vacanță la mare, fiind vaccinată cu Pfizer.
Primele cazuri de Covid-19 cu varianta Delta au fost descoperite în Constanţa la finele lunii iulie, când 7 persoane au fost testate pozitiv. Ulterior, alte 20 de cazuri cu tulpina Delta au fost înregistrate.
În luna aprilie, o altă femeie de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de Pfizer, a murit în secția de Terapie Intensivă din Turda, la două luni după doza de rapel. După vaccinare, aceasta făcuse și untest de anticorpi, rezultatul fiind de 6.700, un număr semnificativ de anticorpi.
Potrivit medicilor, vaccinul nu oferă protecție 100% împotriva infecției cu Covid-19, dar acesta te apără de o formă gravă a bolii. Cu toate acestea, există și cazuri în care infecțiile se agravează.
Directorul medical de Spital, Andrașoni Victor a explicat un posibil motiv pentru decesul pacientei, susținând că plămânii femei au fost grav afectați.
„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.”
De asemenea, managerul spitalului, doctorul Stănilă Ovidiu, nu a putut oferi o informație clară cu privire la cazul femeii.
„Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz”, a transmis acesta, potrivit Antena3.
Pacienta avea multe cormodități
Medicul Sergiu Habago este unul dintre medicii care a tratat-o pe pacienta din Cluj, acesta susținând că acest caz a fost unul special, cu multe probleme de sănătate. Medicul a afirmat și faptul că infecția cu Covid-19 nu a fost una obișnuită, ci s-ar fi instalat în organism înainte de vaccinarea anti-Covid-19.
„E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu COVID activ. Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv.
După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit. Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție COVID minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America”, a adăugat acesta.