Femeie de 50 de ani, posibil infectată, a decedat la patru zile după administrarea dozei a treia
Pierdere regretabilă în Suceava, acolo unde o femeie de 50 ani a murit la patru zile după cea de-a treia doză de vaccin. Nimic nu prevestea un asemenea sfârșit, mai ales că aceasta se simțea bine în momentul imunizării.
Ce a aflat la scurt timp după imunizare
Femeia prezenta comorbidități precum obezitate și diabet zaharat, conform aceleiași surse, potrivit Monitorul de Suceava.
După o zi, femeia a aflat că o colegă de-a sa a fost depistată cu Covid-19. La doar câteva ore distanță de aflarea veștii, femeia recent vaccinată a început să aibă simptome specifice bolii. La o zi după apariția simptomelor, deci a treia zi de la vaccin, femeia a fost transferată în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava.
Pacienta dezvoltase deja o formă severă a infecției cu Covid-19. Imediat, medicii au conectat-o la oxigen, iar ulterior a fost transferată la secția ATI, acolo unde a fost pusă pe ventilație neinvazivă.
În a patra zi, starea femeii s-a agravat extrem de tare, fapt ce i-a obligat pe medici să încerce ultima variantă, ventilarea mecanică. Deși a fost intubată, pacienta nu a mai rezistat, fiind declarat decesul. La internare, avea deja saturație de oxigen sub 50%.
Medicii cred că ea era deja infectată cu Covid 19 în momentul în care a primit cea de-a treia doză de vaccin.
Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului despre supraaglomerarea din spitalele românești
La poli opuși acestor evenimente excepționale care apar după vaccinare, există o mare categorie de pacienți care refuză vaccinarea de orice fel, ajungând la spital mult prea târziu pentru a fi salvați. Recent, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gherighiță, a anunțat că România se află în scenariul în care era Lombardia în primul val al pandemiei.
„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate. Sunt copleșite în momentul de față de pacienți diagnosticați cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, urgențele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi și care generează victime care au nevoie de asistență medicală.
Nu trebuie să lăsăm garda jos. Trebuie să înțelegem că dacă nu rămânem solidari, nu respectăm măsurile de protecție, va fi extrem de complicat să depășim acest val 4. Putem să creștem cât putem numărul de paturi la terapie intensivă, putem să creștem capacitatea de internare, lupta nu va fi în felul acesta câștigată. Trebuie să limităm numărul de cazuri care apar zilnic”, a transmis medicul, imediat după administrarea celei de-a treia doze de vaccin.