Diana Șoșoacă, amendată de CNCD pentru instigare la ură și discriminare împotriva lui Raed Arafat. Suma uriașă pe care senatoarea trebuie să o plătească

Diana Șoșoacă, amendată de CNCD pentru instigare la ură și discriminare împotriva lui Raed Arafat. Suma uriașă pe care senatoarea trebuie să o plătească
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba

Diana Șoșoacă a primit în cursul acestei dimineți o amendă usturătoare din partea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Potrivit instituției, senatoarea a fost sancționată pentru mesajele discriminatorii adresate șefului DSU, Raed Arafat în diverse ocazii.

Raed Arafat, discriminat de Diana Șoșoacă

CNCD a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă faptul că, senatoarea a fost amendată cu suma de 5.000 de lei pentru mai multe injurii adresate lui Raed Arafat, considerate discriminatorii.

Astfel, s-a decis că afirmațiile „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie” și „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”, a transmis CNCD

Hotărârea a fost adoptată după ce s-a bucurat de o majoritate de voturi, respectiv 8 la 1.
Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale„, s-a mai precizat în comunicat.

De asemenea, preotul Mihail Neamțu a primit un avertisment contravenţional, în urma afirmațiilor discriminatorii și dure la adresa secretarului de stat Raed Arafat, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

„Afirmaţiile: „vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine’, „mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română”, „sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român”,constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000′, a mai decis CNCD.

Diana Șoșoacă, injurii la adresa lui Raed Arafat

Termenii sancționați de CNCD nu sunt singurele injurii adresate șefului DSU, astfel că, la finalul anului, Diana Șoșoacă a afirmat că armata de afgani ai lui Raed Arafat va fi dublată de o dictatură militară, odată cu investirea premierului Nicole Ciucă.

„Domnule general Ciucă, într-o cu totul altă situaţie sanitară poate ar fi fost bine un pic de dictatură militară, aici prin Parlament. Dar în condiţiile unei dictaturi sanitare, să avem şi dictatură militară, nu mai gândesc decât la proiectul domnului Raed Arafat, cu armata lui de cei 90.000 de afgani şi tot felul de imigranţi care va intra peste noi în case şi ne va vaccina obligatoriu” a transmis senatoarea.

În cadrul aceleiași intervenții, Diana Șoșoacă a amenințat Guvernul cu nesupunere fizică, dacă certificatul verde va fi introdus obligatoriu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI