Anunțul Rusiei care ar putea schimba socotelile Occidentului! Vladimir Putin, noi propuneri pentru încetarea războiului. Ce frică are liderul Kremlinului, de fapt

de: Rosu Ioana
02 06. 2022

Sfârșitului războiului se apropie? Potrivit președintelui Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienk, Vladimir Putin este deschis la negocieri cu Ucraina pentru a semna un acord de pace. Decizia vine după trei luni de război și multe sancțiuni primite de Rusia din partea Occidentului.

Noi propuneri de pace din partea Rusiei

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu sunt o noutate pentru nimeni, însă anunțul făcut de Valentina Matvienk oferă speranțe noi Occidentului, având în vederea deschiderea pe care a avut-o în vederea încheierii unui acord de pace care ar duce la încetarea războiului și, implicit, a crimelor și a crizei alimentare.

După mai multe runde de negocieri eșuate, atât Rusia, cât și Ucraina păreau că și-au pierdut interesul pentru un astfel de acord de pace, astfel că revenirea propunerii legate de negocieri, venite din partea celei mai puternice femei din Rusia, așa cum este considerată Valentina Matvienk, lasă loc unei noi șanse privind pacea mondială, puternic zdruncinată odată cu invazia rusească din Ucraina.

În ciuda deschiderii de care a dat dovadă, oficilaul rus a ținut să menționeze că implicarea Ucrainei în acest sens este inexistentă.

„Suntem deschiși la negocieri. Avem nevoie de soluții diplomatice, pașnice, dar asta necesită voința a două țări. Suntem pregătiți pentru negocieri, semnând un acord care să pună capăt războiului civil din Ucraina și să ducă la pace, dar nu vedem o astfel de reacție din partea Kievului”, a declarat Matvienko la o întâlnire cu președintele Mozambicului la Maputo, marți, potrivit agenției ruse de știri, TASS.

Rusia, între delir, negocieri și frici

De altfel, Valentina Matviyenko insistă cu aceleași acuzații făcute în trecut de alți oficiali ruși, cu privire la complotul Ucrainei cu Occidentul pentru a ataca regiunile Doneţk şi Lugansk, înarmându-se în acest sens cu muniție grea.

Din acest motiv, președintelui Consiliului Federației Ruse a susținut că Rusia nu a avut nicio altă cale de ieşire, nicio altă soluţie pentru asigurarea securităţii” sale şi a regiunilor pro-ruse din Ucraina.

De asemenea, omul de încredere al lui Putin a declarat că Ucraina dorește să devină o putere nucleară, acesta fiind și motivul alianței sale cu Occidentul.

Mai mult, în urma unei înregistrări video apărute pe rețelele sociale, în care soldați îmbrăcați în uniforme rusești detonează un explozibil aflat într-un camion, rușii se tem de o armă care ar putea fi deținută de Ucraina. Este vorba despre o dronă cu ajutorul căreia, soldații ar putea efectua lovituri militare, dar ar putea culege și informații de pe teren.