Ultima oră. Accident tragic cu 27 de morți și zeci de persoane grav rănite. Un autocar cu 66 de elevi, prăbușit într-o prăpastie. Ce se întâmplă chiar acum în Indonezia

Ultima oră. Accident tragic cu 27 de morți și zeci de persoane grav rănite. Un autocar cu 66 de elevi, prăbușit într-o prăpastie. Ce se întâmplă chiar acum în Indonezia
Accident mortal în Indonezia Accident mortal în Indonezia

Tragedie fără margini în Indonezia, acolo unde un autocar cu 66 de elevi s-a prăbușit. Copiii fuseseră într-un pelerinaj, iar acum se întorceau spre casă.

Motivul producerii accidentului

Nenorocirile se țin lanț în toată lumea, iar pierderile de vieți omenești sunt la ordinea zilei. Un accident extrem de grav a avut loc cu puțin timp în urmă, în apropierea orașului Sumedang din provincia Java de Vest, din Indonezia.

Un autocar plin cu elevi de liceu și părinți se întorcea dintr-o excursie, iar la un moment dat, șoferul autovehiculului a pierdut controlul volanului. Din păcate, șoferul nu a avut cum să reacționeze, iar autobuzul s-a răsturnat violent într-o râpă, impact în urma căruia au murit peste 27 de persoane. Ministerul Transporturilor a declarat că 39 de persoane au supraviețuit, însă se află în stare gravă, potrivit Reuters.

Salvatorii sosiți imediat la fața locului au acționat toată noaptea cu macarele pentru a reuși să extragă victimele supraviețuitoare din autocarul morții.

Ce s-a întmplat cu supraviețuitorii

Potrivit presei locale, după operațiunea de salvare, victimele au fost transportate la cel mai apropiat spital. În acest moment nu se cunosc datele exacte ale tragediei, însă Ministerul Transporturilor a transmis că una din cauze ar putea fi o defecțiune tehenică, astfel că inspecțiile tehnice nu erau la zi.

Unul dintre supraviețuitorii accidentului a declarat că șoferul a strigat speriat că frâna a cedat, anticipând nenorocirea. Mimin Mintarish a confirmat că în mașină mirosea a ars, iar totul s-a întâmplat repede. Din fericire, victima împeună cu cei doi copii au scăpat cu viață.

„Psagerii au simțit miros de ars și șoferul a spus că frâna a cedat. Am fost prinsă în scaun, dar am reușit să mă târăsc din autobuz. Slavă Domnului că cei doi copii ai meu au fost în siguranță”, a spus aceasta.

Potrivit șefului Poliției, Deden Ridwansah, șoferul autocarului a murit pe loc, în timp ce treisprezece supraviețuitori au suferit răni grave.

Din păcate, accidentele de acest gen sunt comune în această șara, relieful favorizând aceste nenorociri. Un accident similar a avut loc la finele anului 2019, atunci când alte 35 de persoane au murit după prăbușirea unui autocar.
În anul 2018, 27 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de pe un deal în zona insulei Java.

Urmăriți Playtech.ro și pe