Ultima decizie a Gabrielei Firea ca primar al Capitalei? A reluat licitația

Ultima decizie a Gabrielei Firea ca primar al Capitalei? A reluat licitația
Gabriela Firea, decizie de ultimă oră. Edilul Capitalei a reluat licitația

Gabriela Firea revine în fața bucureștenilor cu o nouă decizie pe care trebuie să o aibă la cunoștință. Pentru ce s-a reluat licitația? Ce a transmis Primăria Municipiului București?

Gabriela Firea, decizie de ultimă oră. Edilul Capitalei a reluat licitația

Încă edilul Capitalei reia pentru a treia oară licitația destinată cumpărării unui teren potrivit pentru o investiție în domeniul gestiunii deșeurilor. Primăria Municipiului București a reluat procedura de cumpărare a unui teren de aproximativ 130.000 de metri pătrați. Suma la care se ridică spațiul este de 21.14 milioane de dolari, fără TVA. Amintim că instituția a anulat două proceduri asemănătoare din cauza crizei sanitare și a ofertelor inacceptabile primite.

Pentru „Instalația de tratare termică și valorificare energetică a deșeurilor municipale din Municipiul București” (incineratorul de deseuri) se derulează un contract în cadrul căruia se realizează master planul pentru sistemul de managemant integrat al deșeurilor din Municipiul București, studiul de fezabilitate, analiza instituțională, studiul de oportunitate pentru concesionarea instalației și cererea de finanțe, toate cele precizate fiind documente pentru accesarea fondurilor europene.

Firea reia licitația pentru un teren în vederea realizării unei investiții în domeniul gestiunii deșeurilor
Firea reia licitația pentru un teren în vederea realizării unei investiții în domeniul gestiunii deșeurilor

Ce a transmis Primăria Capitalei?

„Potrivit prevederilor Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, a fost identificată necesitatea realizării mai multor investiții pentru Sistemul de management integrat al deșeurilor la nivelul Municipiului București, respectiv instalații digestive anaerobe a deseurilor biodegradabile, instalație de tratare mecano-biologică a deșeurilor și instalație tratare termică a deșeurilor municipale cu valorificare energetic. Facem precizarea că studiile de fezabilitate aferente instalatiilor mentionate mai sus nu pot fi realizate/finalizate decât după identificarea terenului pe care se realizează investiția. De asemenea, capacitățile instalațiilor menționate se vor determina după ce se aplică tintele de colectare separată și atingerea obiectivelor specifice impuse prin Directivele Uniunii Europene. Valorile acestor investiții se vor determina în cadrul studiilor de fezabilitate”
Primăria Capitalei (Sursa: profit.ro)