Uleiul de pește este aur pentru sănătate. Ce beneficii nebănuite are
Există substanțe de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect, dar pe care nu le poate produce, de aceea în ajutor ne pot veni alimentația și suplimentele. Unele dintre acestea sunt acizii grași care se regăsesc în pește și cea mai simplă modalitate de a-ți asigura necesarul zilnic de aceste substanțe indispensabile este uleiul de pește.
Uleiul de pește, elixirul vieții. Beneficii
Uleiurile de pește conțin acizii grași Omega-3 acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), precursori ai anumitor eicosanoizi despre care se știe că reduc inflamația în organism și îmbunătățesc hipertrigliceridemia. A existat o mare controversă în ultimii ani cu privire la rolul uleiului de pește în bolile cardiovasculare, metaanalizele recente ajungând la concluzii diferite cu privire la impactul său potențial. Cele mai promițătoare dovezi susțin suplimentele de acest tip pentru prevenirea morții cardiace.
Uleiul de pește și acizii grași omega-3 au fost studiați, de asemenea, într-o mare varietate de alte afecțiuni, cum ar fi depresia clinică, anxietatea, cancerul și degenerescența maculară, însă beneficiul lor în aceste contexte nu a fost identificat.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum de două porții de pește la șapte zile și un aport zilnic de 0,5 g de acizi grași Omega-3 EPA și DHA. În schimb, dacă nu poți mânca de două ori pe săptămână pește, este recomandat să iei un supliment de ulei de pește care să conțină 500 mg de EPA și DHA la 1.000 mg de ulei.
La ce trebuie să fii atent atunci când alegi un produs cu Omega-3. Explicațiile medicului
„Concentrația de Omega-3 în produsul dat, adică citim pe cutie în ce procent este EPA și DHA. Doza zilnică pentru copii este mai mult de 200 mg pe zi, depinde în funcție de vârstă.
Trebuie să evităm produsele pe care sunt scrise ”concentrat de Omega-3”, pentru că produsele date au fost extrase cu ajutorul alcoolului din materie primă, lucru care duce la eliberare de alcool etilic în corp.
Nu putem lua continuu Omega-3, deoarece conțin vitamine solubile în grăsimi, care au efect de cumulare. Perioada de consum a acesto produse trebuie să fie de 2-3 luni, după aceea o lună, maximul două de pauză. Aceste cure trebuie să fie îndeosebi în primăvară-toamnă”, a explicat doctor Sergiu Munteanu într-un interviu pentru ”EA”.