Uită de sare sau bicarbonat! Fructul care te scapă rapid de păianjeni sau furnici

de: Corina Oprea
04 04. 2024

Sezonul cald aduce cu el și musafirii nepoftiți, care ne dau mari bătăi de cap. Dacă ai în casă furnici sau păianjeni, află cum poți scăpa rapid de ele. Nu vorbim despre sare sau bicarbonat, cele mai cunoscute metode, ci despre un fruct, care face minuni pentru grădina ta.

Cel mai bun insecticid natural

Ce poate fi mai frumos, decât să ai o grădină plină cu flori, care să ți-facă mereu ziua mai frumoasă? Totuși, adevărul este că trebuie să știi că acestea necesită multă îngrijire, precum udarea și, mai ales, protejarea plantelor de dăunătorii care vin primăvara.

Păianjenii și furnicile sunt peste tot, gata să ne ruineze munca. Există o mulțime de chimicale care te pot scăpa de acestea foarte ușor, dar și soluții naturale, care nu afectează mediul și nici sănătatea ta.

Dacă nu vrei să dai banii pe soluțiile din comerț, află cum poți face propriul insecticid acasă. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și vei fi sigur că este un preparat cu care nu vei da greș.

Ingredientul principal este foarte cunoscut, fiind vorba despre un fruct. Se găsește în toate magazinele și nu are un preț mare, având în vedere că beneficiile lui sunt numeroase și sigure.

Cum se face insecticidul natural

Cojile de portocală conțin compuși naturali, cum ar fi uleiurile esențiale, care pot acționa ca repelenți  împotriva anumitor tipuri de insecte. Printre cele pe care le combate fără probleme sunt puricii, despre care se știe că sunt sensibili la mirosurile puternice cum ar fi citricele.

Face treabă foarte bună și cu furnicile, care stau departe de îndată ce detectează mirosul înțepător sau păianjenii, care în mod natural se simt respinși. Astfel, cojile acestui fruct te vor ajuta să ai o grădină frumoasă, curată, fără musafiri nepoftiți, care distrus florile și alte culturi.

Pentru acest insecticid ai nevoie de doar trei ingrediente: coji de portocală, apă și un pulverizator, în care vei adăuga la final tot amestecul obținut.

Pentru început, tăiați cojile de portocală în bucăți mici și puneți-le într-un castron mare. Mai apoi, se fierbe apa și se toarnă peste cojile de portocală din vas. Cantitatea de apă va depinde de cât de mult insecticid doriți să faceți, dar, în general, un raport de 2 căni de apă pentru fiecare ceașcă de coji de portocală este mai mult decât suficient.

Cât de des putem folosi insecticidul

Lăsați cojile de portocală să se înmoaie în apă fierbinte cel puțin 24 de ore. Acest lucru va permite compușilor naturali din coji să fie eliberați în apă și să acționeze apoi împotriva insectelor.

După ce a trecut acest timp, strecoară amestecul pentru a separa cojile de portocală și a obține un lichid concentrat, pe care să îl pui fără probleme în sticlă. Turnați lichidul concentrat într-o sticlă cu pulverizator sau orice alt dispozitiv care credeți că vă este de folos.

Pulverizați insecticidul organic pe plantele afectate de insecte nedorite. Asigurați-vă că acoperiți bine toate părțile plantei, în special frunzele unde insectele tind să se adună. Repetați aplicarea după cum este necesar, mai ales după ploaie sau în fiecare săptămână pentru a menține protecția.