Uită de friptura banală de miel pentru Paște! Reţeta de ruladă pentru care vei fi lăudat de toţi invitaţii

de: Andreea Vînătoru
02 05. 2024

Au mai rămas doar câteva zile până la sărbătorile pascale! Dacă vreți să vă impresionați invitații cu preparate culinare speciale, uitați de banala friptură de miel sau drob. Încercați rețeta de ruladă de miel, va fi lăudată de toată lumea! Se prepară simplu și este un adevărat deliciu!

Cum se prepară rulada de miel pentru Paște

Carnea de miel este savuroasă și poate fi preparată în nenumărate feluri. Pentru meniul de Paște, puteți prepara o delicioasă ruladă de miel cu ierburi. Cu siguranţă, musafirii o vor aprecia și vor cere și a doua porție.

Această reţetă de ruladă de miel se prepară relativ simplu și cu ingrediente puţine. Important este să folosiți carne de miel cât mai proaspătă. plus, vinul îi va da o aromă aparte, iar condimentele o vor frăgezi. Înainte de a vă apuca de gătit, puteți îndepărta mirosul specific de miel.

Țineți carnea într-o marinada făcută din: apa sărată, foi de dafin, oţet de vin, 2 cuişoare şi piper. În plus, puteți opări carnea în lapte clocotit, înainte de a o găti efectiv. După câteva minute de opărire, țineți carnea în laptele fiert. În continuare vă arătăm rețeta completă de ruladă de miel:

Ingrediente pentru ruladă de miel:

  • 2 kg pulpă de miel dezosată
  • 3 linguri ulei cu măsline
  • 250 g ciuperci champignon tocate
  • 1 legătura ceapă verde tocată mărunt
  • 1 legătură usturoi verde tocat mărunt
  • 1 legătură mentă proaspătă tocată mărunt
  • 60 g pesmet
  • sare/piper.

Pentru sos:

  • o legătură tarhon proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 60 ml vin alb sec
  • 450 ml smântână de gătit cu 32% grăsime
  • 3 linguri muștar Dijon
  • sare/piper.

Mod de preparare:

Prima dată, pulpa de miel se curăță de grăsime. Tot stratul ăla alb trebuie îndepărtat. Apoi, într-o tigaie mare încălziți 3 linguri cu ulei de măsline, pe foc cel mult mediu. Adaugați ciupercile, ceapa verde, usturoiul, sare și piper după gust. Amestecați timp de vreo 8 minute. Se ia de pe foc, se adaugă menta și pesmetul. Se lasă la temperatura camerei.

Apoi, cuptorul se încălzește la 180 de grade. Carnea de miel se bate cu un ciocan de șnițele și se așază într-o formă cât mai dreptunghiulară. Se pune amestecul de ciuperci pe toată suprafața cărnii, apoi se se rulează pe lățime, pentru a putea încăpea în tigaie. Legați rulada de miel cu sfoară.

Ungeți apoi carnea la suprafață cu 1 lingură de ulei de măsline, iar cu celelalte două se încălzește o tigaie la foc mediu spre mare. Rulada se prăjește vreo 3-4 minute pe fiecare parte. Se transferă într-o oală de friptură pentru cuptor, cu capac, și se lasă 30-40 de minute. Spre final se lasă fără capac, pentru a se rumeni. Când e gata, rulada se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

În tot acest timp vă puteți ocupa de sos! Două linguri de ulei se încing în tigaie pe foc mediu, se pun ceapa și  usturoiul pentru două minute, se adaugă vinul, pentru încă 3-4 minute, apoi smântâna lichidă, muștarul, sarea și piperul. Se dă focul mic și se lasă în clocot vreo 20 de minute. La final se adaugă tarhonul, se amestecă foarte bine și se adaugă peste ruladă. Poftă bună!

Vezi și: În ce să marinezi carnea de miel înainte de a o băga la cuptor. Ingredientul care îi dă un gust deosebit