Uită de bicarbonat de sodiu și oțet. Trucul care ajută să cureți cuptorul în 5 minute

de: Corina Oprea
08 07. 2023

Cuptorul este unul dintre aparatele electrocasnice esențiale din bucătărie, dar curățarea lui poate fi o sarcină dificilă. Depunerile de grăsime, murdăria și resturile alimentare pot fi foarte greu de îndepărtat, dar află că există un truc ce te scapă de toate problemele în doar cinci minute. Este ieftin, rapid și sigur!

Cum să cureți cuptorul în doar cinci minute

Curățarea cuptorului poate fi o sarcină dificilă, dar cu acest truc simplu și eficient, vei putea menține cuptorul strălucitor. Află că nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu vei risipi banii degeaba, iar la final vei avea și o încăpere frumos mirositoare. Poți repeta acest truc ori de câte ori vrei, pentru că nu afectează cu nimic acest dispozitiv.

Majoritatea aleg soluțiile de curățare naturale pentru cuptor, având în vedere că acolo gătim și vrem să evităm situațiile neplăcute. Dacă toată lumea a auzit de soluția pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu, trebuie să vă spunem că există ceva mai puternic de atât și mult mai eficient.

Dacă preferi un miros proaspăt și natural în timpul curățării cuptorului, poți folosi coji de lămâie și apă caldă. Pune câteva coji de lămâie într-un vas rezistent la căldură și adaugă apă caldă peste ele. Așază vasul în cuptor și încălzește-l timp de aproximativ 30 de minute, la 100 de grade. Aburul va ajuta la înmuierea murdăriei și la eliminarea mirosurilor neplăcute. Mireasma fresh se va răspândi apoi în toată încăperea și va persista chiar și câteva zile. După ce cuptorul s-a răcit, utilizează o cârpă umedă pentru a șterge murdăria și vei obține un cuptor proaspăt și strălucitor.

Trucuri pentru curățarea rapidă a cuptorului

Dacă ai un cuptor extrem de murdar și necesită o curățare mai puternică, poți încerca să faci o pastă groasă din bicarbonat de sodiu și apă. Aplică pasta pe suprafețele murdare și las-o să acționeze timp de cel puțin 2-3 ore. Bicarbonatul de sodiu va ajuta la înmuierea grăsimii și a resturilor uscate. După ce a trecut timpul necesar, folosește o cârpă umedă și o perie pentru a freca pasta și a îndepărta murdăria în profunzime. Clătește cu apă caldă și vei fi uimit de rezultate.

O soluție de curățare simplă și eficientă poate fi obținută prin amestecarea de oțet alb și apă. Pune într-un recipient spray o cantitate egală de oțet alb și apă caldă. Pulverizează soluția pe pereții cuptorului și pe tăvițe, lăsând-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, șterge cu o cârpă umedă și vei observa cum murdăria se dizolvă ușor.

Ia o mână de nisip de curățare și aplică-l pe suprafețele murdare ale cuptorului. Concentrează-te pe zonele cu grăsime arsă sau depuneri persistente, frecând cu o perie sau un prosop mai dur, apoi limpezește cu apă din abundență.