Ucraina, avertisment de urgență privind atacuri din partea unei noi țări. Cine îl va susține pe Vladimir Putin

Ucraina, avertisment de urgență privind atacuri din partea unei noi țări. Cine îl va susține pe Vladimir Putin
Volodimir Zelenski, lider ucrainean

Un anunț de ultimă oră generază panică în rândul Occidentului după ce a au fost demascate planurile pe care Rusia le-ar avea împotriva Ucrainei împreună cu o altă țară. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, un alt președinte este pregătit să se implice în atacurile îndreptate către țara condusă de Volodimir Zelenski, la sfârșitul acestei luni.

Pregătiri intense pentru un nou atac împotriva Ucrainei

Ucraina este la un pas să fie din nou atacată de armata Rusiei, de data aceasta fiind ajutată și de una dintre țările vecine. Chiar dacă pe tot parcursul celor trei luni de război s-au vehiculat informații legate de implicarea Belarusului în acest conflict, se pare că, de data aceasta, complotul dintre Putin și Lukașenko este pe cale să se concretizeze.

Astfel, forțele armate din Ucraina au transmis că s-a observat o creștere alarmantă a activității militare a trupelor din Belarus în aproprierea graniței.

“Forțele armate ale Republicii Belarus intensifică recunoașterile, unități suplimentare sunt desfășurate în zonele de frontieră din regiunea Homel. Amenințarea cu rachete și atacuri aeriene de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne”, a transmis statul major ucrainean într-un raport de situație, pe data de 23 mai.

De asemenea, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei avertizează că trupele din Belarus vor desfășura exerciții militare în cinci regiuni din țară, scopul fiind acela de a scoate din depozit arme și echipamente, cât și realizarea de marșuri.

„Sunt planificate exerciții militare, în cadrul cărora vor fi folosite mai multe arme și echipamente pe terenurile de antrenament din cinci regiuni din Belarus.

La sfârșitul lunii mai, se vor desfășura acțiuni practice ale unităților forțelor armate ale Republicii Belarus pe terenurile de antrenament din regiunile Brest, Vitebsk, Grodno, Minsk și Mogilev.

Potrivit informațiilor disponibile până acum, planul acestor măsuri prevede scoaterea din depozit a armelor și echipamentelor militare și realizarea de marșuri”, a transmis sursa citată.

Cum explică Belarus activitatea militară intensă

După anunțul făcut de oficialii din Ucraina, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că a început “o altă fază de verificări” a echipamentelor militare pentru a măsura gradul de mobilitatea și capacitatea acestora, potrivit Radio Free Europe.

Vă reamintim că, deși Belarus nu a participat oficial în războiul izbucnit pe 24 februarie, acesta a permis Rusiei să desfășoare activități de pregătire pentru a ataca Ucraina de pe teritoriul său.

Aleksandr Lukașenco s-a intâlnit pe 23 mai cu Vladimir Putin în orașul balnear rusesc, Soci, acolo unde au vorbit despre război. Președintele Belarusului a mulțumit Occidentului pentru impulsul pe care l-a oferit țării sale în vederea dezvoltării acestuia.

Recent, prim-ministrul Belarusului, Raman Golovchenko, a recunoscut că livrează arme Rusiei, susținând că pe lângă utilizare lor în interiorul țării, acestea deservesc și „pentru nevoile Federatiei Ruse”.