Tulpina Delta face ravagii în Israel. Ce se întâmplă aici, după ce populația a fost imunizată

Tulpina Delta face ravagii în Israel. Ce se întâmplă aici, după ce populația a fost imunizată
Autoritățile din Israel, disperate din cauza tulpinii Delta Sursă foto: Yonatan Sindel/Flash90

Este alertă în Israel după ce cazurile de Covid-19 generate varianta Delta se înmulțesc îngrijorător de repede. Din acest motiv, noul premier al țării cu mai mult de jumătate din populație vaccinată anti-Covid-19 a făcut apel la tineri, îndrumându-i să se vaccineze în număr cât mai mare. Potrivit ultimelor informații, în ultima săptămână au fost înregistrate 1000 de cazuri noi, o cifră care sperie autoritățile și cadrele medicale de aici.

Tinerii, trimiși să se vaccineze în număr mare

Recent, medicul Arnon Shahar a transmis un mesaj prin care îi sfătuiește pe tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să se vaccineze, fiind singura soluție pentru a opri un nou focar de infecție cu tulpina indiană (Delta).

”Diferenţa dintre noi şi restul lumii este că avem un procent major de vaccinări în Israel, în special în rândul persoanelor în vârstă şi cele care se află în categoriile de risc. Acum, odată cu aprobarea FDA (Agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite) pentru imunizarea tinerilor de peste 12 (ani), ne concentrăm pe vaccinarea acestui grup cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani şi încercăm să îi facem să înţeleagă importanţa vaccinării”, a declarat medicul menționat.

Israelul se află în topul țărilor care se pot mândri cu o campanie de vaccinare exemplară, 85% din populație fiind deja vaccinată. Chiar și așa, la începutul acestei săptămâni, Guvernul a amânat redeschiderea țării pentru turișii vaccinați.

Odată cu creșterea cazurilor de Covid-19, generate de tulpina indiană, autoritățile au început să reintroducă restricții mai dure pentru cetățeni, după ce Guvernul decisese să relaxeze acetse restricții. Astfel, prsoanele vaccinate sunt rugate să folosească din nou masca în spații publice, să păstreze distanța socială, precum și alte reguli anti-Covid-19.

„Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz (09:00 GMT), vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a precizat ministerul Sănătății israelian într-un comunicat de presă.

Cine este scutit de purtarea măștii

Potrivit ultimelor informații, cei care nu trebuie să poarte măști în spații publice sunt copii sub șapte ani, persoanele cu dizabilități, precum și cei care practică sport.

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat, cu o săptămână în urmă, că, în cazul în care cazurile de Covid-19 vor crește cu 100 în fiecare zi, purtarea măștii va redeveni obligatorie
De la începutul pandemiei și până acum, în Israel au fost raportate peste 840.000 de contaminări, dintre care 6.428 de decese asociate COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI