Tudorel Toader s-ar da dus și nu prea: ce a transmis la primele ore ale dimineții

de: Ciprian Ioana
18 04. 2019

Tudorel Toader, a revenit cu declarații, joi dimineață, după ce partidul i-a retras sprijinul politic. El a vorbit cu jurnaliștii cu aproximativ o oră înainte să se întâlnească cu premierul Dăncilă.

Tudorel Toader a dat impresia, pe parcursul zilei de miercuri, că nu vrea să-și dea demisia și că se agață de funcție până în ultima clipă. Abia joi dimineață a aflat, însă, că premierul a trimis deja la Palatul Cotroceni cererea de revocare a sa.

Confruntat cu gestul premierului, de care a aflat cu o oarecare suprindere, Tudorel Toader a ridicat din umeri.  „Nu poți mulțumi pe toată lumea”, a spus el.

Tudorel Toader a insistat, însă, că tot se va vedea cu premierul Dăncilă la ora 9:30, așa cum stabilise cu o zi în urmă.

„Guvernul este, potrivit Constituției, al premierului, sunt competențe partajate între premier și președinte. Prin urmare, cum avem cele două raportări, vă asigur că nu va fi un blocaj. Sigur, demisia mea a rămas fără obiect dacă a fost trimisă cererea la Cotroceni. La ora 9.30 vorbesc cu doamna prim-ministru”.
Tudorel Toader

Decizia de revocare a lui Tudorel Toader, trimisă la Cotroceni

Deciziile prin care Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero sunt remaniați au ajuns pe masa președintelui Iohannis miercuri seara.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri  pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero”.
Comunicat Guvern

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, deputat PSD, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, deputat PSD, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD.