Tudor Chirilă, critici dure la adresa lui Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Mesajul fără precedent al artistului

de: Ștefan R. Apostol
06 10. 2021

Noua situație de criză politică poate arunca România într-un haos total. Votul de ieri, prin care Florin Cîțu a fost demis, a fost ca o consecință a ultimilor luni de guvernare, spun analiștii politici. Pe lângă comentariile acestora și opinia publică a reacționat ieri, poate mai dur ca niciodată. Un declarat susținător al președintelui, până ieri, Tudor Chirilă a devenit un acerb opozant al actualei orânduieli de la conducerea statului.

Tudor Chirilă atac dur la adresa lui Iohannis. „Superman se înțelege de minune cu Terminator”

Majoritatea opiniei publice, cel puțin în ultimele luni, a generat o avalanșă de critici dure și acuzații atât la adresa premierului, de ieri demis, Florin Cîțu, cât și la adresa președintelui Klaus Iohannis. După deznodământul de ieri din Parlament, România a intrat într-o acută criză politică, iar declarațiile ulterioare ale președintelui Klaus Iohannis nu au făcut altceva, decât să agite și mai rău spiritele. Până mai ieri un înfocat susținător al președintelui, solistul și actorul Tudor Chirilă a comentat cele întâmplate, ironizând și acuzând în termeni duri modul în care președintele a știut să gestioneze situația, și-așa destul de tensionată.

„Latest news e că a căzut guvernul Cîţu. Urmează încercarea unui președinte, la fel de ticălos ca prim ministrul lui, de a-l repune în drepturi. Cu orice risc. Că doar Superman se înțelege de minune cu Terminator. Ce ironie a căzut pe România. Să aibă un președinte care se ipostaziază în Terminator și care face din asemănarea cu actorul din film un act de narcisism.

Ticăloșia premierului și a președintelui care au aruncat țara în criză are legătură cu tot ce am scris mai sus. Pentru că o societate cu bolile de mai sus produce astfel de ‘lideri’. Klaus Iohannis a fost votat pentru nimic altceva decât că de partea cealaltă era Viorica Dăncilă. A fost votat pentru că o mare parte din populație era sătulă de mafia PSD.”, scrie Tudor Chirilă pe Facebook.

„Iohannis a fost votat ca să aducă PSD-ul la putere”

Poate mai acid ca niciodată, Tudor Chirilă a continuat critica împotriva președintelui Iohannis, folosind termeni ca ticăloșie, jocuri de culise, acuzând în acest mod gestionarea dezastruoasă a întregii crize, politice, economice și sociale din ultma vreme. În aceeași postare Tudor Chirilă a justificat, în viziunea sa, motivația din spatele deciziei românilor de a-l vota pe Klaus Iohannis ca președinte, și anume PSD.

„Ironia este că de fapt Iohannis a fost votat ca să aducă PSD-ul la putere, să refacă USL, să mimeze interesul pentru reformă (nici gând să reformeze PNL), să facă penibile jocuri de culise. Doar că asta aflăm doar în 2021. Acesta este leadership-ul din 2021.

Păpușa de la Grivco a devenit păpușar. Între timp țara se împarte în vaccinați și nevaccinați, oamenii se ștampilează unii pe alții cu vorbe grele, iar cazurile cresc.”, a mai scris Tudor Chirilă pe Facebook.