Trucurile secrete pentru clătite perfecte. Așa le fac bucătarii din restaurantele de top

de: Iulia Statie
07 01. 2022

Clătitele sunt preferate de foarte mulți români, însă există câteva trucuri pentru ca aceste alimente să iasă cât mai delicioase. Toate gospodinele o să se bucure, mai ales pentru că toată lumea o să mai ceară o porție. S-au descoperit secretele, așa că nu o să mai existe probleme!

Ce trebuie să faci atunci când gătești clătite

Cei dragi abia așteaptă să guste dintr-o porție de clătite umplute cu dulceață sau cu ciocolată, însă, din păcate, de multe ori ele nu ies așa cum își doresc gospodinele. Există câteva trucuri care o să te salveze de fiecare dată atunci când vine vorba de aceste preparate apreciate de foarte mulți români.

Făina cernută trebuie să stea puțin înainte să fie folosită, iar lichidul adăugat în clătite este necesar să fie fierbinte. O să observi câteva diferențe cu privire la compoziția clătitelor dacă recurgi la aceste secrete pe care le au bucătarii iscusiți. Clătitele o să îți iasă mai bine ca niciodată!

Aluatul nu trebuie să fie mult prea sărat, ținând cont că el o să fermenteze mai rău. De asemenea, nu trebuie să se facă exces de zahă pentru ca respectiva compoziție să nu fie dură. Dizolvă făina în apă sărată pentru a scăpa de cocoloașele care le dau tuturor dureri de cap.

Trucuri geniale pentru clătite. Toate gospodinele trebuie să le afle

Apoi, trebuie să presari sare în tigaie înainte de a prăji clătitele, apoi să freci suprafața cu un șervețel. Ulterior, toarnă uleiul și aluatul, potrivit bucatarul.eu. Preparatele ar trebui să fie prăjite în doi tigăi, în timp ce a treia poate să fie ținută la foc mic pentru a unge alimentele cu unt încălzit.

Întoarce clătitele din când în când pentru a te asigura că preparatele nu o să se răcească mult prea repede. Adaugă făină și ouă în compoziție dacă observi că produsele tale se rup în momentele în care sunt întoarse. Există și câteva trucuri pentru a încălzi clătitele și a te bucura de un plus de savoare.

Cum încălzești clătitele, de fapt

Încearcă să acoperi preparatele cu folie de staniol înainte de a le pune în cuptorul preîncălzit la 140 de grade, pe raftul superior. Ele trebuie să fie lăsate așa timp de 10-15 minute. În cazul în care vrei să le consumi a doua zi, atunci presară puțin zahăr pe fiecare clătită.

Poți plia clătitele în 4. Ele trebuie să fie puse într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Este necesar ca preparatele să fie lăsate timp de 4-5 minute în cuptorul preîncălzit la temperatură maximă, fără să se ardă. O să observi efecte uluitoare și o să te bucuri de clătite cu o textură crocantă!