Trucurile prin care vei consuma mai puțin curent la mașina de spălat. Scapi de facturile mari

de: Ioana Bucur
14 02. 2023

Valul de scumpiri a schimbat modul în care oamenii își planifică lista de cumpărături și chiar și condițiile de trai, mulți căutând noi și noi metode de a-și menține cât mai mic consumul de gaze, căldură și electricitate. Dacă te numeri printre ei, îți arătăm, în rândurile de mai jos, câteva trucuri prin care vei consuma mai puțin curent la mașina de spălat.

Trucuri ce te ajută să consumi mai puțin curent la mașina de spălat

În contextul în care tot mai multe persoane caută moduri de a menține valoarea facturilor la utilități cât mai mică, s-a descoperit că mașina de spălat rufe este unul dintre aparatele ce cresc surprinzător de mult consumul de curent. Există însă, câteva soluții.

Unul dintre sfaturile oferite de experți este să spălăm mai rar.

„Sfatul meu este să vă spălați mai rar hainele. Excepție vor face articolele de lenjerie intimă sau cele în care ați transpirat mult. În rest, hainele noastre nu au nevoie de spălare după una sau chiar două purtări. Îmbrăcămintea exterioară, cum ar fi puloverele, de exemplu, poate avea nevoie de spălare doar la fiecare cinci sau șase purtări”, a spus Kathleen Bell, expert în curățenie sustenabilă.

Folosirea unei cantități mai mici de detergent de rufe nu va fi benefică doar pentru țesături, prevenind acumularea de produs, dar poate ajuta și la economisirea banilor.

Citește și: Ce să faci cu hainele care au intrat la apă, de fapt. Rezolvi o problemă importantă cu un amestec puternic

Sfaturile care te scapă de facturi mari

Spălarea la temperatură scăzută este excelentă pentru a economisi bani și nu este mai puțin eficientă decât curățarea hainelor la temperaturi ridicate.

„Spălarea la temperatura potrivită nu numai că ajută la economisirea energiei, dar poate ajuta hainele tale să arate bine mai mult timp.

Majoritatea detergenților funcționează perfect, și uneori chiar mai bine, la temperaturi mai scăzute, cele ridicate putând să denatureze compușii ce descompun petele”, a mai spus Bell.

Un alt aliat de nădejde poate fi manualul de instrucțiuni al aparatului. Vei vedea că aproape toate modelele scoase în ultimii ani pe piață au câte un program ECO care, cu toate că durează mai mult, are un consum redus de curent și apă.

Citește și: Obiectele din bucătărie pe care să nu le pui în mașina de spălat vase. Faci o mare greșeală