Trucurile pentru a economisi bani dacă lucrezi în afara României. Sfaturile de care trebuie să ții cont

Trucurile pentru a economisi bani dacă lucrezi în afara României. Sfaturile de care trebuie să ții cont
Cum să economisești bani dacă stai în afara țării?

Cum poți să economisești bani dacă lucrezi în afara țării? Mulți dintre români sunt plecați peste hotare pentru a putea oferi un trai mai buni celor dragi de acasă. Cum pot face să economisească puțini bani pentru zile negre și din această postură?  Cheltuielile sunt altele peste meleaguri, iar toate costurile și traiul îi ajunge cu mult mai mult decât în țară pe unii dintre ei. Ce ar putea să facă în această direcție?

Trucuri pentru economisirea banilor: ce să faci dacă lucrezi în străinătate

Munca în străinătate este apreciată de mulți români, lucru demonstrat de cifrele uriașe de cetățeni care au ales să plece de pe plaiurile mioritice.

Majoritatea dintre ei nu au plecat de bine, ci și-au părăsit familia pentru a putea trimite bani acasă și a le oferi celor dragi un trai mai bun.

Banii câștigați departe de casă pot fi chiar și de 5 ori mai mulți decât salariul din România în unele cazuri, dar trebuie adus în prim-plan faptul că și traiul este mai scump.

Oamenii care cunosc puțină educație financiară și sunt atenți la cum își cheltuie banii, nu rămân niciodată fără banii de zile negre. De asemenea, ei reușesc să își achite toate cheltuielile și să pună deoparte din puținul pe care îl au.

Cum trebuie să procedezi?

Poți să pui 10% din bani deoparte chiar din momentul în care ai luat salariu. Regula aceasta este respectată de mulți oameni de succes. Dacă vei face asta câteva luni la rând, va deveni un obicei, iar de la an la an vei vedea cum economiile tale încep să prindă contur.

De asemenea, ai putea să pui în bancă 10% din veniturile tale către un cont de economii. De exemplu, salariul din străinătate este 1.500 de euro net.

Pui 150 de euro în contul de economii sau la locul tău special, iar restul banilor să îi folosești cu grijă pentru: distracție, educație, rezerve sau cadouri. Poți să îți faci o asigurare medicală privată.

Niciodată nu știi când poate apărea o problemă de sănătate, iar serviciile medicale din străinătate sunt foarte scumpe. Mulți dintre români nu își permit nici măcar o consultație care este 100-150 de euro.

Specialiștii mai recomandă și să renunți la mașină atunci când nu este necesar. Combustibilul și toate cheltuielile pe care le implică sunt foarte scumpe la final de lună. Folosește bicicleta pe post de mijloc de transport. În marile orașe europene sunt utilizate foarte des.