Trucurile magazinelor din România în perioada reducerilor de vară. Cum încearcă să păcălească clienții, de fapt

de: Oriana Popescu
19 06. 2023

Se apropie reducerile de vară, unul dintre cele mai așteptate momente ale anului pentru cei cărora le place să meargă la cumpărături. Și ce poate fi mai plăcut decât momentul în care poți cumpăra totul la prețuri mult mai mici decât de obicei? Așa că, trebuie să te  pregătești să știi să vânezi cele mai bune oferte… și nu te lăsa păcălit. 

Reducerile de vară pe care trebuie să le eviți

Cu toții urmărim reducerile și uneori suntem dispuși să facem și unele sacrificii, dar pe bani mai puțini. Mare atenție căci de multe ori v-ați lovit și voi de această problemă. Ați cumpărat un articol vestimentar și după achiziție vă dați seama că produsul este defect și urmează să-l schimbaț. În unele magazine vă oferă doar un bon de cumpărare și nu unul și pentru schimb, dar adevărul este că, dacă produsul este pe stoc, au obligația să îl schimbe.

De asemenea, uneori au tendința de a „îngrașa” reducerile pentru a atrage clienți, de exemplu anunțând reduceri de până la 80%, dar apoi ajungi la magazin și acestea nu depășesc 50%. Promoțiile false sunt foarte frecvente în timpul reducerilor de sezon, în principal cu bannere mari care arată o reducere pe care nu o vei găsi în interior.

Citește și: Produsul care va fi interzis în Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine din România. Anunțul oficial al ministrului

Produsele reduse, bine ascunse în magazine

Există și magazine care recurg la plasarea produselor la reducere în locuri greu de găsit, astfel încât consumatorii trebuie să treacă prin tot magazinul și să fie tentați să cumpere produse care nu sunt la reducere. N-ai fi zis dar reducerile trebuie să fie mai mari de 50%, altfel nu sunt reduceri de sezon, ci doar ocazionale, pe care le poți găsi în orice moment din an.

Ba mai mult decât atât, unul dintre trucurile cel mai des întâlnite reduceri de vară din România  este să reeticheteze produsele în ultimul moment, pentru a pune prețuri mai scumpe decât aveau cu adevărat. Dacă există mai multe etichete, eliminați-le pentru a verifica dacă  prețul inițial nu era deja mai mic înainte și l-au ridicat pentru vânzări. 

Citește și: Scad masiv prețurile în marile magazine: efectul biciului lovește peste noapte retailerii, acum poți profita la maximum