Trucurile lui Bebe Cotimanis pentru cel mai delicios pui întreg la cuptor. Ce ingrediente folosește

de: Ana Chivu
12 12. 2022

Gospodinele își fac deja meniul pentru Sărbători. Multe dintre ele vor să pună pe masă mai multe feluri de mâncare pentru ca toți pofticioșii să fie mulțumiți. Majoritatea dintre români consumă în această perioadă multă carne de porc, dar aceasta nu este adorată de toată lumea, așa că doamnele pregătesc și o rețetă cu carne de pui. Iată trucurile lui Bebe Cotimanis pentru un pui la cuptor delicios!

Rețetă pentru pui întreg la cuptor: ce trucuri are Bebe Cotimanis?

Gospodinele se gândesc deja la meniul pentru mesele de Crăciun și Revelion. Multe dintre ele vor să împace gusturile tuturor, așa că aleg să gătească mai multe rețete. Cei mai mulți români consumă în sezonul rece carne de porc, dar aceasta nu este preferată de câțiva care o evită pentru că este prea grasă sau nu iubesc pur și simplu gustul ei.

O variantă potrivită pentru toată lumea este puiul la cuptor. Bebe Cotimanis a acceptat acum invitația într-o emisiune de gătit și a sărit în ajutorul doamnelor care vor să prepare un pui întreg de nota 10. Celebrul actor a gătit alături de partenera sa de viață în bucătăria lui Ștefan Lungu. Secretele artistului au fost dezvăluite în ediția cu numărul 14 a show-ului ,,Gătit la costum” din sezonul 3.

  • Ingrediente

1 pui de casă mărişor;
organe (piopte şi inimi) 100gr;
carne de miel în baiţ 100 gr;
orez sălbatic fiert cu portocală;
Oregano;
bacon felii;
ulei de măsline;
Sare şi piper;
O sfoară.

Mod de preparare

Este important ca puiul să fie umplut cu organele sale, iar mai apoi să fie învelit în totalitate în bacon. Grăsimea bacon-ului va ajuta carnea de pui să nu fie fadă și să aibă o aromă incredibilă. Puiul întreg se ține la cuptor pentru 90 de minute la o temperatură medie.

De asemenea, este util ca în primele 20-25 de minute să acoperi carnea cu o folie de copt sau folie de staniol pentru ca aceasta să se pătrundă doar în interior. Ulterior, folia se dă jos și se lasă bacon-ul să ajungă la o culoare maronie. Experții recomandă ca în timpul acesta să ungi constant puiul cu sucul lăsat în tavă sau cu un sos special din: sos barbeque, ketchup, muștar dulce, miere și multe condimente.

Poți să adaugi în sos mirodenii precum: piper negru/alb, rozmarin, cimbru, sare, boia afumată iute/dulce. Pentru un plus de gust, unele bucătărese mai adaugă hrean, usturoi și ghimbir ras, dar poți să sari peste acest pas dacă nu iubești gustul lor.