Trucurile geniale pentru a strânge bani. Cum faci economii importante, fără eforturi

de: Anca Lupescu
12 08. 2021

Să economisești bani poate fi mai ușor decât ți-ai imaginat. Cu siguranță ai mai încercat până acum să pui bani deoparte, însă totul a durat doar câteva zile.

Trucurile geniale pentru a strânge bani

Ei bine, ca oricare alt obicei, strânsul banilor este o deprindere care se capătă în timp, cu disciplină și multă ambiție. Mereu poate interveni un motiv pentru care să apelezi la banii strânși, însă ar trebui să iei în considerare câteva sfaturi importante.

Sunt gesturi mici, pe care dacă le faci zi de zi îți vor aduce economii generoase în timp. În plus, sunt schimbări atât de neînsemnificate încât nu îți vei da seama că le faci.

Economisește bani la factura de apă

Încearcă să faci duș, nu baie. Ca să umpli o cadă întreagă cu apă vei folosi mult mai multă apă decât dacă faci un duș. Majoritatea oamenilor petrec maximum 10 minute la duș.

Deschide robinetul la presiune mică, astfel încât să nu irosești apă și oprește-o mereu când ai de făcut operațiuni precum spălatul pe cap sau scrubul. Uneori nu ai nevoie de apă exact în momentul în care aplici un șampon sau un gomaj.

Spălatul pe dinți ar trebui să dureze câteva minute, dar în timpul în care îți periezi dinții nu trebuie să lași apa să curgă.

Nu băga la spălat haine dacă ai doar un sfert sau jumătate de mașină. Irosești apă și curent degeaba. Așteaptă să se strângă măcar o tură de haine astfel încât mașina de spălat să fie plină, dar hainele să nu fie înghesuite.

Economisește la factura de curent

Dacă nu stai într-o cameră poți oricând să stingi lumina. În plus, folosește becuri LED, care consumă mult mai puțină energie decât becurile incandescente.

Usucă hainele pe un uscător în loc să folosești mașina de uscat sau uscătorul încorporat.

Limitează folosirea aerului condițonat investind în jaluzele care să blocheze soarele să-ți intre în casă și să o încălzească.

Cum economisești bani la cumpărături

Dacă ți se pare că dai prea mulți bani pe mâncare, atunci cel mai probabil o faci fără să îți dai seama. Fie că nu ești organizat și peci la muncă fără pachet de acasă ori comanzi prea des, marea parte a banilor se duc pe mâncare.

Nu merge nicidată la cumpărături pe stomacul gol, pentru că vei cumpăra mult mai multe alimente decât ai nevoie și riști să se strice în frigider.

Înainte să mergi la cumpărături, mănâncă și apoi fă o listă cu tot ce îți lipsește și vrei să consumi. Gândește-te dinainte la ce vrei să gătești și cumpără doar acele alimente necesare felului de mâncare.

Consumă alimentele în ordinea termenului de valabilitate. E bine să îți planifici mesele, dar e și mai bine să o faci ținând cont de termenele la care expiră, ca să nu arunci mâncarea.

Congelează resturile de mâncare gătită sau surplusul. Vei avea mereu în congelator o soluție rapidă pentru când ți-e foame și nu ai prea multe în casă.