Trucurile geniale pentru a măsura ingredientele pentru prăjituri fără cântar. Așa trebuie să procedezi mereu
Te-ai gândit cum să faci atunci când vrei să măsori ingredientele pentru prăjituri, dacă nu ai un cântar electronic pentru cantități foarte mici la îndemână? Iată cât înseamnă în grame și mililitri o cană de făină, un pahar de smântână sau un pumn de nuci. Trucul pe care toate gospodinele îl așteptau.
Cum se măsoară ingredientele pentru prăjituri fără cântar
În multe rețete, ingredientele pentru prăjituri sunt trecute cu exactitate, spre exemplu 250 gr de făină, 100 gr de nucă mărunțită sau 350 ml de lapte, dar multe dintre noi nu avem un cântar electronic în bucătărie pentru a măsura totul exact.
Vrei să faci un tort pentru ziua de naștere a copilului tău sau vrei să-ți impresionezi prietenii cu o prăjitură făcută de mâinile tale? Iată cum aproximezi cantitățile principalelor ingrediente din cămară:
Cum se măsoară, de fapt, făina:
- un pahar de 250 ml de făină = 160 gr
- 1 lingură cu vârf de făină = 25 gr
- 1 lingură rasă de făină = 12 gr
- 1 linguriță de făină = 7 gr
Cum se măsoară, de fapt, zahărul:
- un pahar de 250 ml de zahăr = 200 gr
- un pahar de 250 ml de zahăr pudră = 190 gr
- 1 lingură de zahăr cu vârf = 25 gr
- 1 lingură rasă de zahăr = 17 gr
- 1 lingură cu vârf de zahăr pudră = 23 gr
- 1 lingură rasă cu zahăr pudră = 15 gr
Cum se măsoară untul
- o cană de 250 ml de unt = 220 gr
- 1 lingură de unt = 25 gr
- 1 linguriță de unt = 10 gr
Cum se măsoară uleiul
- Un pahar de 250 ml de ulei = 250 ml
- 1 lingură de ulei = 20 ml
- 1 linguriță de ulei = 5 ml
- Cum se măsoară mierea
- O cană de 250 ml de miere = 360 gr
- 1 lingură de miere = 25 gr
Cum se măsoară ingredientele în funcție de cană sau lingură
O cană mare de mac = 150 gr
O cană mare de nuci măcinate = 265 gr
1 lingură de cacao = 20 gr
1 lingură de lapte praf = 15 gr
O cană mare de nuci întregi = 160 gr
O cană de fulgi de ciocolată = 180 gr
Alimentele care nu se țin la frigider
Probabil că ești obișnuit să pui toate alimentele la frigider, de teamă să nu se strice și să reziste cât mai mult. Ei bine, nu toate produsele trebuie ținute la rece. În primul rând, mâncărurile gătite se pun în frigider doar dacă sunt acoperite cu folie alimentară, în caserole sau în vase cu capac.
Carnea crudă nu se ține decât pe raftul inferior al frigiderului și niciodată descoperită. Pune carnea în recipiente sau ambalaează cât mai bine astfel de produse ca să nu contamineze totul.
De asemenea, fructele și legumele este indicat să le depozitezi în sertare speciale ale frigiderului. Încearcă să așezi totul astfel încât mâncarea să fie în siguranță și asigură-te că rafturile frigiderului și tot interiorul este curățat și dezinfectat măcar săptămânal.