Trucurile geniale care te ajută să dormi ca un bebeluș. Ce trebuie să faci în fiecare seară

Trucurile geniale care te ajută să dormi ca un bebeluș. Ce trebuie să faci în fiecare seară
Trucurile geniale care te ajuta sa dormi ca un bebelus. Ce trebuie sa faci in fiecare seara

Punem pariu că ți s-a întâmplat de multe ori să încerci să te culci și să nu reușești, dintr-un motiv sau altul, să te odihnești cum trebuie. Pui alarma de la telefonul mobil să sune, dar tot faci cumva și o amâni de cel puțin 3 sau 4 ori, înainte de a te ridica din pat. Iată câteva trucuri geniale care te pot ajuta să adormi mai repede.

6 trucuri pentru a dormi liniștit

Indiferent că ai o ședință importantă dis de dimineață sau trebuie să te trezești devreme pentru a onora un anumit angajament, toți românii apelează cu încredere la alarma telefonului mobil atunci când vor să se trezească dimineața, la o oră decentă.

Pe de altă parte, persoanele care apasă butonul de snooze de cel puțin 3 ori și au nevoie să bea câteva cafele pe zi pentru a-și recăpăta energia sigur nu s-au odihnit cum trebuie, pe timpul nopții. Acesta este un semnal de alarmă pe care organismul ți-l transmite. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să dormi mai bine.

Culcă-te la aceeași oră în fiecare seară

Chiar dacă pare banal, este important să te duci la culcare la aceeași oră, în fiecare seară, pentru a-ți regla metabolismul. Astfel, te vei odihni.

Nu bea cafea înainte de culcare

Nu degeaba se spune să nu bei cafea sau alte băuturi ce conțin cofeină, înainte de culcare. Aceste substanțe îți dau un surplus de energie și te împiedică să adormi. De asemenea, este recomandat să nu fumezi și să nu bei vin înainte de a merge la somn.

Aerisește camera înainte să dormi

Specialiștii spun că este recomandat să aerisești cel puțin 15 minute în fiecare seară, ca să poți dormi mult mai bine pe timpul nopții.

Nu face mult efort fizic înainte de culcare

Cu cât faci mai multă mișcare înainte de culcare, cu atât vei avea mai multă energie și nu vei reuși să adormi mai repede. Adrenalina îți va provoca o stare de agitație care nu te ajuta să te relaxezi.

Fă o atmosferă plăcută în cameră

Este foarte important să te simți bine în camera în care te odihnești, De aceea, lumina prea puternică te va împiedica să te relaxezi, la fel și muzica la volum prea mare. Fă ordine în cameră, caută o saltea confortabilă și alege așternuturi din materiale naturale, care să fie confortabile cu pielea ta.

Nu dormi cu telefonul mobil sau tableta lângă pat

Pe termen lung, lumina albastră a acestor dispozitive îți poate afecta vederea. Cel mai bine ar fi să nu adormi cu tableta, laptopul sau telefonul mobil lângă capul patului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI