Trucul simplu pentru a curăța bijuteriile din aur. Nu ai nevoie de produse chimice

de: Ana Chivu
20 10. 2022

Nu trebuie să îți faci griji pentru bijuteriile din aur care s-au pătat sau care au prins o culoare maronie. Ele se pot curăța rapid și simplu doar cu câteva ingrediente pe care cel mai probabil le ai și tu în bucătărie sau cămară. Nu ai nevoie de apă sau de produsele chimice pe care le găsești de cele mai multe ori în supermarket-uri. De asemenea, în timpul acesta poți face și economie.  Cum poți să le cureți?

Truc util pentru bijuteriile din aur: cum să le cureți simplu și rapid?

Nu trebuie să te mai gândești să cheltui bani în plus pentru curățarea bijuteriilor din aur într-o locație specială. De asemenea, nici nu trebuie să mai scoți sume uriașe din buzunare pentru produsele chimice pe care de obicei le găsești în supermarket.

Bijuteriile din aur sunt pe placul multor oameni, iar deși mulți le au acasă nu toată lumea știe cum să le îngrijească. Gospodinele cu experiență știu că economisească bani, timp și efort. Acesta au împărtășit acum cu toată lumea trucurile pe care le folosesc pentru accesoriile lor speciale.

Ai nevoie de un ruj și o foaie obișnuită de hârtie A4. Aplică o cantitate mică de ruj pe hârtie, iar mai apoi freacă bijuteriile cu grijă de hârtia desenată cu ruj. Îndepărtează mai apoi rujul de pe suprafața bijuteriilor cu o cârpă umedă și șterge fiecare accesoriu cu un șervețel uscat.

O să observi imediat cum bijuteriile din aur vor deveni rapid strălucitoare. Experții au sugerat faptul că rujul funcționează doar dacă bijuteriile sunt de aur. Procesul nu este valabil și pentru cele din argint sau din alte metale.

Cum cureți bijuteriile din argint?

Poți să prelungești viața accesoriilor din argint dacă ai grijă de ele în mod corect. Argintul este un metal nobil, lucru care înseamnă că este rezistent la oxidare și coroziune în contact cu aerul umed. Cu toate astea, umiditatea și temperatura au un efect asupra sulfului. Puțini știu asta, dar cu cât vei purta mai des bijuteriile din argint cu atât vei preveni pătarea și oxidarea lor.

Concret, uleiurile naturale ale pielii tale curăță și mențin metalul strălucitor. Poți să le cureți separat cu: detergent și apă, bicarbonat de sodiu și apă, ulei de măsline și suc de lămâie, oțet alb și bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu, sare, folie de aluminiu și apă clocotită. Amestecă produsele în ordine și începe curățarea bijuteriilor de argint.