Trucul secret prin care cureți grăsimea de pe aragaz. Nu depui nici cel mai mic efort

de: Năstase Mirabela
10 07. 2021

Fără să freci, fără să depui efort și fără să ai parte de mirosuri neplăcute. Cu acest truc, aragazul va fi ca nou, economisind timp și efort.

Trucul secret prin care cureți grăsimea de pe aragaz

Grăsimea din bucătărie trece de regulă la arzătoare și la suporturile metalice pe care se sprijină, iar de multe ori, grăsimea este transmisă pe partea inferioară a tigăilor, care, la fel, atunci când este încălzită, grăsimea este arsă și se fixează pe suprafața tigăilor, făcându-le să capete culoarea neagră.

Și chiar dacă le cureți cu un burete și adaugi detergent obișnuit tot nu se va putea restabili aspectul sau culoarea lor normală. Nu la fel se va întâmpla cu următorul truc.

Pentru a curăța aragazul fără efort, vei nevoie de:

  • Amoniac
  • Pungi etanșe

Cum să curățați plăcile și arzătoarele aragazului fără să depui efort

Se pune fiecare arzător într-o pungă de plastic etanșă ce are o închidere cu fermoar sau identincă și care are dimensiunea care trebuie pentru a putea stoca piesa care trebuie curățată fără să o deschizi. Se adaugă 50 ml din cel mai ieftin amoniac în pungă, fără a fi parfumat. Punga se închide apoi ermetic și se scutură puțin, în așa fel încât amoniacul să impregneze bine toată suprafața pe care trebuie să acționeze. Se lasă punga cu conținutul ei într-un loc ferit de îndemâna copiilor. Ea trebuie să acționeze câteva ore, motiv pentru care este de preferat să o pui peste noapte.

Se repetă această operațiune și cu restul de piese, lăsându-le în pungi diferite și închziându-le foarte bine, în așa fel încât vaporii de amoniac să nu scape. Acțiunea substanței și vaporii ei o să elibereze grăsimea, fără să fie nevoie de muncă din partea ta. Este, prin urmare, doar o chestiune de timp și dacă este bine închisă.

Se deschide punga a doua zi, se varsă lichidul și se clătește arzătorul sub robinet. Apoi, se șterge cu un tampon, cu puțin detergent de vase ca să se îndepărteze mirosul. Fără efort, arzătoarele arată ca noi!

Despre amoniac

Amoniacul reprezintă un compus chimic format dintr-un atom de azot și trei atomi de hidrogen. Denumirea provine de la clorura de amoniu, descoperită pentru prima dată în „Oaza lui Ammon” azi „Oaza Siwa”, Egipt. Starea de agregare a amoniacului este gazoasă și are proprietățile chimice unei baze, toxice cu miros înțepător, mai ușor ca aerul.

Amoniacul este un precursor sau constituent al multor compuși organici, printre care se numără: aminele, amidele, aminoacizii (și de aici peptide, proteine) etc.