Trucul secret care te ajută să-ţi dai seama dacă ouăle sunt fierte fără să le desfaci coaja

Trucul secret care te ajută să-ţi dai seama dacă ouăle sunt fierte fără să le desfaci coaja
Cum să-ți dai seama că ouăle sunt așa cum îți dorești?

Cum poți să știi că un ou este fiert așa cum vrei? Fiecare ou are timpul său în funcție de cum îl dorești preparat. Poți să-ți dai seama că este perfect fără să îl desfaci din coajă. La ce minute trebuie să fii atent și care este un truc bun pentru a-l curăța perfect?

Trucuri pentru ouă: cum să le faci perfecte?

Majoritatea oamenilor preferă să consume multe ouă pe săptămână. Multe națiuni au câteva obiceiuri alimentare comune, iar la micul dejun adoră să mănânce omletă. De exemplu, americanii pun alături bacon, iar românii adoră legumele și puțină brânză sărată.

Britanicii iubesc ouăle fierte moi pe care le mănâncă dintr-un suport special pentru ouă, în care pun bucățele de pâine prăjită. Indiferent de cum le-ai mânca dimineața la micul dejun sau la prânz, trebuie să știi să le prepari corect pentru ca mesele tale să fie perfecte și potrivite pentru a-ți începe ziua cu bine.

Cum trebuie să le prepari?

Un detaliu de care trebuie să ții cont este să pui ouăle în apa deja caldă, nu în apă rece. În modul acesta nu vei cunoaște momentul în care începe procesul gătirii acestuia, ci vei vedea doar din punctul fierberii. Dacă vrei ouă fierte tari sau specifice Paștelui, acest amănunt nu contează pentru că ele oricum vor sta la mașina de gătit mai mult decât de obicei.

Pentru ouă moi pe care să le mănânci din coaja lor, oprește aragazul după ce au trecut 4 minute, ulterior bagă-le sub un jet de apă rece pentru a le da un șoc de temperatură și a opri procesul termic.

Dacă vrei ca gălbenușul să fie moale, dar albușul să fie potrivit cât să poți să îl decojești, lasă ouăle 6 minute pe foc, ulterior aproximativ 3 minute în apă rece. Rezultatele vor fi cu siguranță cele dorite dacă faci asta. Specialiștii recomandă consumul de ouă mai moi pentru că ele nefiind gătite până la final nu le sunt înlăturate mare parte din beneficii.

Ce spun specialiștii?

„Consumul unei cantități potrivite de proteine – cel puțin 20 de grame, așa cum au ouăle – este important deoarece vei avea o senzație de sațietate pe durata întregii dimineți, poftele se vor diminua și vei simți nevoia să servești o gustare mult mai târziu decât o faci de obicei, spune Lauren Harris-Pincus.

„Ouăle au în compoziție și seleniu, pe lângă alte vitamine benefice organismului. Nutriționistul Jo Lewin subliniază faptul că “o dietă bogată în seleniu ne protejează împotriva cancerulului de piele, de arsurile solare și încetinește apariția ridurilor”, potrivit Thelist.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI