Trucul secret ca să nu se acrească prea tare varza murată după sărbători. Ce trebuie să pui în butoi, de fapt

Trucul secret ca să nu se acrească prea tare varza murată după sărbători. Ce trebuie să pui în butoi, de fapt
Trucul secret ca să nu se acrească prea tare varza murată după sărbători. Cum trebuie să procedezi ca varza să se păstreze bine.

Majoritatea gospodinelor pun legume la murat cu intenția de a le folosi în perioada Crăciunului. Celebrele sărmăluțe au un gust excelent, dacă sunt învelite în frunze de varză murată acasă. Cum trebuie să procedăm ca să putem beneficia de savoarea mâncărurilor și după Anul Nou? Trucul secret ca să nu se acrească prea tare varza murată după sărbători.

Varza murată este foarte des folosită în cadrul mâncărurilor preparate în perioada sărbătorilor de iarnă. Însă chiar și după trecerea Crăciunului și a Anului Nou, gospodinele profită de legumele murate pentru a găti o varietate de feluri de mâncare. Singura problemă este starea în care se află frunzele de varză.

Trucul secret ca să nu se acrească prea tare varza murată după sărbători

Dacă varza nu este pusă la murat în mod corespunzător, nu va rezista bine după perioada sărbătorilor. Există unele ingrediente pe care trebuie să le pui neapărat în butoiul cu legume, ca frunzele să reziste fără să se acrească prea tare. Dacă vei fi atent la acest detaliu, varza se va menține gustoasă toată iarna.

Un bucătar buzoian a explicat, pe înțelesul tuturor gospodinelor, cum trebuie să procedeze ca să aibă varză murată pe toată perioada iernii. Trucul folosit de gospodinele desăvârșite ca varza să nu devină prea acră are legătură cu mesteacănul. Dacă adăugăm o bucată de lemn de mesteacăn în butoiul cu varză, vom rămâne surprinși de rezultate!

„Varza nu se acreşte tare, în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, a explicat bucătarul buzoian Cristi Dobre, potrivit Adevărul.ro.

Putem adăuga pe fundul butoiului de varză crenguțe de viță de vie sau butuci de lemn. Acestea vor ajuta la conservarea potrivită a verzei murate. Deasupra legumelor se adaugă, în mod normal, condimentele. Se pot introduce crenguțe de cimbru, piper, mărar și altele, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.

Cum prelungim perioada de rezistență a verzei murate pe perioada de iarnă

Există și o altă metodă la care bucătarii recurg, pentru ca varza murată să reziste o perioadă lungă de timp. Dacă adăugăm un cub de zahăr, din când în când, în butoi, varza murată va putea fi consumată o vreme mai îndelungată.

Multe gospodine introduc zahăr printre varza murată și cu alte scopuri. Zahărul combate și floarea care apare, de obicei, la suprafața butoiului de varză murată. Un cub de zahăr, introdus o dată pe săptămână în butoi, va menține amestecul lichid limpede până la primăvară.

Urmăriți Playtech.ro și pe