Trucul secret al culorilor. Ce se întâmplă dacă privești ceva roșu, galben sau verde
Beneficiile culorile sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Acesta este motivul pentru care oamenii aleg să își vopsească dormitorul în culori precum verde sau albastru.
Trucul secret al culorilor. Ce se întâmplă dacă privești ceva roșu, galben sau verde
Cromoterapia este terapia prin culori, despre care se spune că poate schimba stările emoționale.
Experții spun că fiecare culoare are corespondenți pentru organe și stări de spirit. Oamenii sunt expuși la lămpi cu halogen sau petrec o anumită perioadă de timp într-o cameră colorată.
Conform acestei terapii alternative, galbenul stimulează activitatea intelectuală și alungă oboseala. În plus, se spune că este culoarea spontaneității.
Roșul este culoarea emoțiilor și alungă tristețea și anxietatea. În plus, se spune că activează determinarea și oferă energie.
Albastrul este culoarea calmului și ajută la concentrare. În plus, stimulează creativitatea și induce relaxarea. Oamenii care dorm în camere vopsite în albastru au parte de un somn mai odihnitor.
Portocaliu oferă o stare de bine și energie. Se spune că este un adevărat tonix sexual și crește libidoul.
Turcoazul aduce pace și siguranță. Este considerată una dintre cele mai liniștitoare nuanțe. Nu degeaba se recomandă mersul la plaje cu apă turcoaz.
Violetul sau movul reduce teama și ajută la eliminarea violenței și sentimentelor negative puternice. În plus, energizează și vitalizează.
Ce este terapia prin culori
Terapia prin culori a existat cel puțin încă din vremea Egiptului Antic. Egiptenii credeau în puterea luminii și foloseau diferite culori pentru a promova vindecarea în corpul uman.
Terapia prin culori și conexiunea acesteia cu corpul uman au continuat să fie importante în unele culturi. Chiar și în societățile occidentale care tind să prefere medicina modernă, instituționalizată, vindecătorii prin metode naturale au continuat să folosească culorile pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească sănătatea fizică și emoțională.
Deși medicina occidentală nu acceptă la fel de mult terapia prin culori, cercetătorii occidentali studiază proprietățile științifice ale luminii vizibile / luminii colorate și a frecvențelor de lumină din interior. Terapia prin culori nu și-a câștigat încă un loc în medicina occidentală, dar există o puternică posibilitate ca aceasta să aibă un loc pus deoparte, odată ce vor fi descoperite mai multe beneficii și mai clare.