Trucul prin care prăjești corect oul. Mihaela Bilic oferă un sfat prețios

de: Sabina Anastasia
25 08. 2022

Nu este deloc dificil să prăjești corect un ou. Ai nevoie doar de puțină practică și un mic secret pentru a ajunge să atingi măiestria în bucătărie. Pas cu pas, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum se prăjește perfect un ou, fără să iasă, la final, uleios. Află trucul prin care prăjești corect oul. Totul are legătură cu nivelul de căldură asigurat de tigaie.

Trucul prin care prăjești corect oul

Cum poți face ouă prăjite în mod corect. Să prăjești un ou este o sarcină foarte simplă. Pui puțin ulei în tigaie, spargi oul în ea și în doar câteva minute ți-ai pregătit masa pentru micul dejun. Nu este deloc complicat să prăjești un ou. Trebuie, în schimb, să fii atent la nuanțe.

Ouăle sunt delicate, merită un tratament delicat. Asta se traduce, de obicei, prin flacără mică și câteva minute de răbdare. Ouăle nu trebuie să iasă, la final, nici tari, dar nici nu trebuie să îți lase impresia că sunt cauciucate.

Trucul care te poate salva când vine vorba despre gătitul de ouă prăjite este următorul: tigaia trebuie întotdeauna să fie acoperită cu capac. Oul se gătește la flacără mică, cu capac deasupra tigăii, timp de aproximativ două minute. Ulterior, se ia tigaia de pe foc și se mai lasă la gătit cu căldură reziduală încă 30 de secunde, cu capacul pus deasupra tigăii,

E tot ce trebuie să faci pentru a găti un ou prăjit perfect. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pas cu pas, pe înțelesul tuturorm cum se fac ouăle prăjite, pe scurt. Află în rândurile următoare de ce ar trebui să folosești neapărat, întotdeauna, capacul atunci când gătești ouă. Căldura este absolut crucială în procesul de prăjire a ouălor. Cum faci ouăle prăjite perfect.

Mesajul medicului nutriționist Mihaela Bilic

„Vreau să vă arăt cum se prăjește un ou. Secretul nu constă în ulei, ci în căldură. Când zic căldură, zic capac. Pun foarte puțin ulei, cât să dea gustul. Nu trebuie să îl înecăm în ulei. Oul se coagulează prin căldură. Trebuie să punem capacul. Acesta este secretul.

Oul corect pregătit este cel care are albușul complet coagulat și gălbenușul moale, zemos. Nimănui nu îi place un ou care să aibă albușul care să nu fie complet gătit. Puneți capacul. În felul acesta nu aveți nevoie de mult ulei, nu se prăjește, ci doar se coagulează. Asta fac proteinele. La căldură se coagulează.

Focul nu trebuie să fie foarte mare. Chiar dacă punem uleiul în tigaie, acesta nu pătrunde prin moleculele din albuș. Dacă l-ați făcut cu mult ulei, tatonați-l la final cu un șervețel, pentru a elimina excesul”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-un material publicat pe pagina sa de Facebook.